Gå til sidens hovedinnhold

1,9 millioner til datteren i Alvdal-saken

Gjerdrum (NTB): Gjerdrum kommune har inngått et forlik med den 26 år gamle datteren i Alvdal-saken. Kvinnen får nesten 1,9 millioner kroner.

Kommunen har vedgått grove feil i barnevernets håndtering av saken til den eldste datteren til den overgrepsdømte moren i Alvdal-saken. Kvinnen hadde varslet søksmål og erstatningskrav mot kommunen på totalt 2 millioner kroner. Tirsdag ble det inngått forlik, melder VG.

- Hun har fått en erstatning på 1.880.000 kroner, det er vi tilfredse med. Det er viktig for henne å komme videre, og vi er tilfredse med den erkjennelsen av at kommunen kunne handlet annerledes, sier Anne Kristine Bohinen, kvinnens advokat.

Kommunen har gjentatte ganger vedgått og beklaget svikt i behandlingen av jenta på første halvdel av 1990-tallet, fra jenta var fire til ti år gammel.

Jentas mor ble i Alvdal-saken dømt til 15 års fengsel for overgrep mot to av sine andre barn. 4. mars møter moren og en annen mann i Nedre Romerike tingrett, tiltalt for grove gjentatte overgrep mot den nå 26 år gamle datteren. Det dreier seg om overgrep fra denne perioden på 1990-tallet.

Moren risikerer 17 års forvaring dersom hun blir dømt på nytt. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis