*Nettavisen* Nyheter.

1 av 2 har sendt nakenbilder

Foto: Shutterstock

Nordmenn er mer frisinnede enn du kanskje tror.

02.03.09 21:21

(SIDE2): En undersøkelse utført blant medlemmene i det norske nettsamfunnet iFlirt.no, byr på overraskende informasjon om nordmenns holdning til nettdating og nettsex.

Hele 50 prosent av respondentene oppgir at de har sendt nakenbilder til noen de har truffet på nettet.

Og hold deg fast: På spørsmålet «Har du mottatt nakenbilder fra noen du har møtt på nett?» svarer 79,1 prosent ja. Kun 1 av 5 oppgir altså at de aldri har mottatt nakenbilder.

Sjekk forsiden på Side2 akkurat nå

Aktive jenter
Hvis du tror at norske jenter er blygere enn gutta på nett, så tar du grundig feil. I iFlirts undersøkelse er det så godt som ingen kjønnsmessig forskjell; kun et par prosentpoeng skilte kvinnenes svar fra mennenes.

Cecilie Kjensli, redaktør av sex- og samlivsmagasinet Cpunktet.no, tror private nakenbilder er et fenomen som har økt kraftig de siste årene. Hun tror mange nordmenn er på jakt etter spenning i cyberspace.

- Det bor jo en ekshibisjonist i mange, og nå som det finnes så mange muligheter til å vise seg fram på, så sier det seg selv at en del blir fristet til å sende bilder via sms, e-post eller webkamera.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke vis ansiktet
Kjensli tror også at mange blyge nordmenn som ikke tør by så mye på seg selv i det virkelige liv, frigjør seg mer på nett.

- Derfor er det jo gøy med moderne teknologi som gjør det mulig å leve ut litt snuskete fantasier med folk i samme nettsamfunn, slik som iFlirt, som har lagt opp til heftig flørting. Fantasi og cybertilværelsen kan i mange tilfeller være kulere en det virkelige liv, for her har man bedre kontroll over hendelsene, og man tør å ta den lengre ut. Selv om man viser seg naken på web-cam og med bilder, så trenger man jo ikke å avsløre identiteten sin helt for det, fortsetter Kjensli.

Kjensli har selv aldri sendt nakenbilder av seg selv til folk hun har truffet på nettet, og hun advarer mot å røpe identiteten sin.

- Man skal tenke seg litt om før man sender av gårde bilder til folk man ikke kjenner så godt. Og selv venner kan jo bli uvenner. Derfor ville jeg nok vært forsiktig med å vise ansiktet. Kunsten blir å finne nye spennende vinkler, og det trenger ikke å være mindre spennende det.

Overrasket over tallene
Geir Z Windsvoll, som står bak den konseptuelle utviklingen på iFlirt.no, forteller at han ble overrasket over at så mange medlemmer oppgir at de har sendt nakenbilder.

- Vi reagerte spesielt på at kjønnsfordelingen var så lik. Men samtidig ser man jo tegn i tiden på at «alle» nærmest kjenner noen med nakenbilder på avveie, og c-kjendisene konkurrerer om å «miste» private bilder, sier Windsvoll til Side2.

Cecilie Kjensli er derimot ikke like overrasket over at kvinnene er like ivrige til å sende nakenbilder.

- Damer er like frampå som menn hvis de føler at det er akseptabelt, og det er det jo tydelig at det er på iFlirt. Settingen rundt det hele blir utrolig viktig.

I alt 666 medlemmer av datingsamfunnet iFlirt.no deltok i undersøkelsen. Respondentene var i alderen 18 til 60 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.