RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1 milliard er overvektige

Sist oppdatert:
Studier viser at det blir flere overvektige barn og sykelig fete mennesker i Europa.

(SIDE2): Den farlige trenden har grobunn i nylige studier som ble fremlagt på en fedmekongress i Budapest, Ungarn søndag. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

En ny epidemi
Europa står overfor store helsemessige byrder og overvekt-problemet har nådd epidemiske proporsjoner, kom det fram på kongressen.

LES OGSÅ: Disse landene er feitest

Overslag viser at det er omtrent 1.1 milliard overvektige mennesker i verden i dag, hvorpå 312 millioner lider av sykelig fedme. Omtrent 10-20 prosent av Europas menn lider av sykelige fedme mens omtrent halvparten av befolkningen er overvektige.

I Storbritannia er 30 prosent av alle barn overvektige og prosentandelen er økende i Sør-Europa.

Fete barn blir fete voksne
- Mer enn 80 prosent av barna som allerede er overvektige vil fortsette å være det som voksne, sa forfatter Martin Fried ved Prague's Charles University. Han har skrevet en stor studie om effektene av kirurgi på overvektige.

Han estimerte at det er omtrent 11 millioner europeere som er meget overvektige, med en kroppsmasseindex på 40 eller mer.

Normal BMI ligger på 18.5-24.9.

Slik regner du ut din BMI: BMI står for kroppsmasseindeks (engelsk Body Mass Index) og gir et mål for mengden kroppsfett. BMI regnes ut ved å dele vekten i kilo med kvadratet av høyden.

- Overvektige personer kan dø tidligere, slite med diabetes type 2, ha en generelt lavere livskvalitet og ikke klare å fungere i jobb, mente Martin Fried.

Han mente fedmeoperasjoner var et bedre alternativ enn for eksempel fortsette å behandle diabetes type 2 med medisiner.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere