Gå til sidens hovedinnhold

10 000 mot ambassade markeres

Førstkommende søndag mottar ordfører Per Ditlev-Simonsen 10 000 underskrifter mot ambassadeutbygging i Husebyskogen.

Huseby: Søndag, klokken 15.00, vil Aksjon Vern Husebyskogen (AVH) ha siste markering på Bueskytterjordet før ambassadesaken avgjøres i bystyret. Her vil det blant annet bli tent en varde, som et symbol på at friområder i Oslo må bevares.
Ordføreren
- Vi håper mange vil komme for å markere sin motstand mot den planlagte ambassaden. Det vil bli blant annet bli appeller, fakirer, musikanter, sang og pølsegrilling. Så håper jeg naturligvis at ordføreren vil komme, slik at vi kan få overrakt den signerte listen med 10 000 underskrifter, som viser hvor stor motstanden er mot å plassere den amerikanske ambassaden i dette friområdet. Da vil han også få anledning til å møte mange av brukerne av Husebyskogen, sier leder av AVH, Margrethe Geelmuyden.
Hun er glad for at SV har kommet med et innspill som viser andre tomtealternativer for ambassaden. - Det illustrerer at det finnes andre muligheter og at man ikke er låst til Husebyalternativet.
Beinhard kamp
Onsdag skal ambassadesdaken opp i bystyret og det er fremdeles usikkert hva to av SVs representanter vil votere for under møtet. Det vil bli avgjørende for utfallet av saken.
- Det er klart jeg er spent, men nå skal det bli godt å få en avklaring. Dette har vært en beinhard kamp. Vi ante ikke at det skulle bli så tøft og så mye arbeid med voldsomme konflikter. Når vi har holdt ut så lenge er det fordi samholdet i aksjonskomiteen har vært fantastisk, med en kjempeinnsats fra alle i gruppen, men også fra flere utenfor. Den enorme støtten fra lokalmiljøet har betydd mye. Under arrangementet på søndag vil vi takke alle som har støttet oss, sier Geelmuyden.
Hun mener at lokalpressen har vært avgjørende for engasjementet i nærmiljøet.
- Det er ingen tvil om at lokalavisen har hatt stor betydning i det å formidle og belyse hva som har skjedd i denne saken. Uten Ullern Avis Akersposten hadde vi ikke hatt en sjanse. Jeg mener at uten en god lokalavis er lokaldemokratiet dødt, sier Geelmuyden.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?