RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 000 ukrainere er fordrevet fra sine hjem

FLYKTNINGER I EGET LAND: Ifølge FN skal så mange som 10 000 ukrainere være fordrevet fra sine hjem etter at urolighetene startet i Ukraina. Her er et kobbel med ukrainske soldater på marsj i forbindelse med en militærøvelse nær landsbyen Goncharivske.
FLYKTNINGER I EGET LAND: Ifølge FN skal så mange som 10 000 ukrainere være fordrevet fra sine hjem etter at urolighetene startet i Ukraina. Her er et kobbel med ukrainske soldater på marsj i forbindelse med en militærøvelse nær landsbyen Goncharivske. Foto: Gleb Garanich (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En ny FN-rapport anslår av 10 000 ukrainere er fordrevet fra sine hjem som følge av urolighetene i landet.

- Vi har gjennomført en vurdering av behovene i området. Vi samarbeider tett med de lokale myndighetene, andre FN-organer og frivillige organisasjoner for å hjelpe dem som trenger det mest, sier Adrian Edwards, talsmann for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Blant tiltakene er juridisk hjelp, pengebidrag og midlertidige hjem for familier i Ukraina.

Ifølge UNHCR er det flest etniske tatarer som er drevet på flukt, men også etniske ukrainere, russere og blandede familier har forlatt hjemmene sine. De fleste av dem har reist til Vest- og Sentral-Ukraina.

- Noen har opplevd direkte trusler, mens andre har fryktet usikkerhet eller forfølgelse på grunn av religion, etnisitet eller på grunn av arbeid, som for journalister og menneskerettighetsaktivister, forklarer Edwards.

Ifølge høykommissæren ble mennesker drevet på flukt i Ukraina allerede før Russland annekterte Krim-halvøya. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere