Gå til sidens hovedinnhold

10-åring skambitt på intervalltrening

Lørdag raste en løs hund inn i et følge på 20 BSK-barn som trente på Ekeberg. En 10 år gammel jente ble skambitt. Politiet etterlyser eier og vitner.

EKEBERG: Det var lørdag i 13.30 -tiden at skigruppa i Bækkelagets Sportsklub hadde treningssamling for dem på 11-12 år De var i gang med andre økt med intervalltrening og løp skrått over Hundejordet, da en løs hund av rase Doberman løp inn blant barna og spredde skrekk.

Sydd i skritt og skulder

– Min datter er blant de yngste som er med i skigruppa. Hun er vanligvis ikke redd for hunder, men dette ble en skrekkelig opplevelse, forteller Håkon Bakken, bosatt på Brannfjell, til Nordstrands Blad.

Han var ikke selv til stede, men har fått hendelsesforløpet beskrevet av datterens trener, og av datteren selv. I tillegg har han snakket mye med andre barns foreldre i etterkant av hendelsen. Hans datter er ikke alene om å være oppskaket etter den dramatiske hendelsen.

– Min datter ble bitt av hunden i skulderen og i begge lårene. Vi måtte kjøre henne til Volvat så fort som mulig. Vanligvis ville de ikke ha sydd skader etter hundebitt, men bestemte seg for å sy både i skulder og i det ene låret for å unngå for store arr, forteller Håkon Bakken til Nordstrands Blad. Han forteller at datteren også har merker andre steder på kroppen etter møtet med hunden, både bitt-og klorskader.

Krever avliving

Bakken sier han ønsker denne hunden avlivet. Han føler seg langt fra trygg på at ikke den kan angripe både folk og hunder igjen, etter oppførselen lørdag.

– Dette kunne ha gått veldig galt. Ikke bare min datter, men også de andre barna ble virkelig skremt, og det med god grunn, sier Bakken. Han var på Manglerud politistasjon mandag og leverte inn anmeldelse.

Falsk identitet

Christian Steen Eriksen er trener i BSK gjennnom åtte år. Han forteller at de pleier å løpe over Hundejordet hver eneste uke, uten at det noen gang har skjedd noe lignende.

– Det var dramatisk. Først var hunden svært nærgående og ville leke med barna som løp. Vi ba ham ta kontroll over hunden. han ville ikke gjøre noe.Så gikk hunden fra å være nærgående til å bli intens mot en av jentene.Da forsøkte eieren å få kontroll uten å lykkes. Jeg og de andre trenerne prøvde også uten å lykkes. Og så ble hunden virkelig voldsom. Det gikk over til vold. Jenta ble revet over ende og ble bitt. Hun kom seg opp og begynte å løpe og ble angrepet bakfra og bitt. To andre jenter lå flatt på bakken. Endelig fikk eieren kontroll over hunden. Jeg ba om hans personalia. Og fikk navnet. Men telefonnummeret han oppga var på 10 siffer. Så forsvant han, forteller Steen Eriksen.

– Noe av det jeg reagerte mest på var at eier og de andre i følget hans mente hendelsen var barnas feil og ikke hundens. De ga uttrykk for at der kunne hunder gjøre det de ville. Vi som bor her og bruker området er vant til å omgås folk og hunder på Ekeberg. det pleier alltid å gå bra. Men her møtte vi holdninger som skremte, sier Steen Eriksen.

Svært alvorlig

Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud poltistasjon sier de ser svært alvorlig på denne hendelsen.

– At hunden var løs på et område der det er tillatt å slippe hunder, betyr ikke at eier er fritatt fra å holde hunden under kontroll, sier Gro Smedsrud. Hun påpeker at dette er et område der mange andre enn hunder og hundeeiere ferdes. Og at det skjerper nødvendigheten av å ha hunden sin under kontroll.

– Det skal selvfølgelig ikke være slik at barn risikerer å bli bitt under trening. Det er tragisk at ei lita jente skal oppelve noe sikt. Jeg ber hundeeieren om å melde seg for oss i politiet. I tillegg ønsker vi å høre fra andre som har opplysninger om denne mannen og hunden hans, slik at vi kan bringe klarhet i hva som er skjedd, og hvilke skritt som bør tas, sier Gro Smedsrud.

Hun sier det ikke er noen automatikk i at hunder blir avlivet etter bitt-episoder. Det kommer an på hva den fornærmede krever, og av politiets vurdering. Hun vil altså ikke utstede noen dødsdom over denne hunden på forhånd. Uten dermed å redusere alvoret i det som er skjedd.

Skal ha hund

– Datteren min klarer seg bra, forholdene tatt i betraktning. Men det blir nok ikke trening på en stund. Hun har ikke møtt hunder etter episoden, det blir spennende å se hvordan det går. Men vi har selv en hund i bestilling til familien, og har ikke ombestemt oss i så henseende, avslutter Håkon Bakken.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering