RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 enkle mat-tips for alle

Sliter du med middagen? Spiser du det samme dag etter dag? Her er 10 enkle tips til hvordan du kan gjøre mathverdagen bittelitt mer spennende.

Vi har alle slitt med kreativiteten i matveien. Nå kan du følge våre 10 enkle mat-tips og sørge for at du får en litt mer spennende mathverdag:

1. Pasta er enkelt

Å lage pastaretter er utrolig enkelt, og det finnes faktisk enklere ting enn pasta med ketchup. Her er et tips: Kjøp litt sopp eller en grønnsak du liker godt. Kutt dette opp i små biter. Stek dette samtidig som du koker opp pastaen, legg pastaen over det du har stekt og hell litt mat-fløte over. Ta gjerne litt krydder over det hele.

2. Verdens enkleste amerikanske mat

Hvis du er en av de mange som liker god, fet amerikansk mat - men synes det kan være litt ork å lage det i stand? Vel, kjøp en pose chips, litt kyllingfilet og noe ost. Knus chipsen, del opp fileten og hell litt olje eller smeltet smør over den. Riv ost og legg det hele i en form som du steker i ovn i 25 min (maks) på 180 grader. Spis det hele med chips ved siden av. Sunt? Nei. Godt? ja.

3. Spice opp suppen

Det finnes utrolige mange posesupper som slettes ikke er så verst. For å få smaken litt bedre kan du kjøpe f.eks. noen få pølser som kuttes opp og kokes sammen med suppen, eller kjøpe litt bacon som du steker i små biter og har i blomkålssuppen. Blir nam-nam.

4. Ferdigpizzaen som ikke var ferdig

Ferdigpizzaer smaker ofte papp, men noen av dem kan du faktisk gjøre en del med. Nei, vi snakker ikke Papp Grandiosa. Kjøp litt ekstra ost, bittelitt krydder og kanskje noen grønnsaker og du kan ha en pizza som er god... men er du så heldig at du er i nærheten av noen som selger gode pizzabunner: Kjøp hakkede tomater, oregano og litt ost. Nam, god pizza.

5. Lag ekstra mat

Du vet hvor kjedelig det er å lage mat hver dag? Vel, begynn med å lage pasta dag 1. Lag så mye at det er for flere dager. Det som blir igjen setter du i kjøleskapet. Dagen etter legger du det i en form med litt ost over og steker det i ovnen. Dag tre så varmer du dette på et brød i mikrobølgeovnen eller i ovnen. Tre retter på en gang.

6. Bytt tjenester

Hater du virkelig å lage mat? Et tips: Mange liker faktisk å lage mat og bytter gjerne bort kokketjenester mot oppvask eller annet.

7. Take-Away

De aller fleste steder som lager mat lar deg kjøpe med hjem hvis du spør pent.... ring før du reiser fra skolen eller jobben og be de ha maten klar til du rusler pent og pyntelig forbi.

8. Gi noen mat-komplimenter

Er du invitert til noen som lager mat så gi de masse komplimenter for hvor flinke de er. Da blir du invitert igjen.

9. Må jeg spise fisk?

Jepp, men hva med å lage fisk med bakt potet og bernaise saus? Alt går med fisk. Hvis du besøker en fiskebutikk kan de nesten lage ferdig fisken for deg.... og du blir overrasket over hvor godt noe av det er. Tips: Fisk er godt å grille....

10. Men jeg er ikke sulten...

Neivel... men du må spise? Da gjør du noe veldig enkelt: Lag deg det beste du vet. Hvis du ikke blir sulten da blir du bare aldri det. Enkelt? Jepp. Virker det? Jepp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere