*Nettavisen* Nyheter.

10 Facebook-tips du bør følge

Foto: (Skjermbilde/Neowin.net)

Vi har samlet de 10 beste tipsene for Facebook.

30.07.09 20:24

Skal man tro ryktene er hver fjerde nordmann innom Facebook hver eneste dag. Med bakgrunn i dette har vi laget en liste over det vi mener er de 10 beste tipsene som alle bør følge.

1. Fjern deg selv fra Google
De aller fleste av oss bruker Facebook som en tjeneste hvor man har kontakt med venner og familie. Det er ikke sikkert du føler det helt naturlig at man skal finne din profil ved å søke etter ditt navn i Google. Hvis du vil være enkel å finne for folk flest er det smart å la din profil være offentlig tilgjengelig for søkemotor, men hvis du ikke synes det bør du skru av dette valget. Du går til denne siden (du må være innlogget for å komme rett til den, eller logge inn). Der fjerner du avhukingen på «create a public search listing.» På samme sted kan du også fjerne deg fra søket internt i Facebook, hvis du ønsker det.

2. Sørg for at bilder av deg ikke blir lagt ut med tags
Du vet at det finnes en del bilder av deg som ikke er helt heldige, og har du vært på fest med en eller flere personer som er alt for glade i digitalkameraet sitt er dette tipset for deg. Gå til denne siden og velg «photos tagged of you.» Ta valget «customize» og velg «only me» og «none of my networks.» Da vil ikke bildene andre legger ut av deg dukke opp på nyhetsfeeden til venner, bekjente, mor og datter. Hvis det er bare mor du vil at ikke skal se bildene kan du også velge dette i feltet «expect these people.»

3. Bruk Twitter for å oppdatere statusen din
Kombinasjonen av Twitter og Facebook er nærmest uslåelig, og bruker du Twitterapplikasjonen kan du la det du skriver på Twitter automatisk også bli synlig for dine venner. Applikasjonen er så smart at den fjerner replies du gjør til andre.

4. Lag et svært kreativt bilde
Her anbefaler vi denne guiden på Allfacebook.com. I tillegg er det viktig at bildet du bruker er relativt oppdatert og ikke et bilde fra skoleavslutningen i 1979. Profilbildet ditt kan nemlig sees av svært, svært mange.

5. Bruk Facebook riktig profesjonelt
Mange har en salig blanding av venner, familie, medarbeidere og kollegaer på Facebook. Det kan være vanskelig å gjøre alt riktig med såpass mange forskjellige typer av mennesker. Disse tipsene er likevel gode: Hold kontakt med folk du jobber med, husk bursdagen deres og finn felles venner.

6. Bruk profilen din riktig
Det er sikkert riktig at du en eller annen gang har vært interessert i bilbaner, men å liste opp alle interessene dine vil bare føre til at din profil blir mindre lett å forholde seg til. Det lønner seg også være så spesifikk som mulig (du er ikke glad i bøker, men du er glad i kriminalbøker med privatdetektiver).

7. Ikke bruk veggen til personlige meldinger
Veggen på profilen er ikke laget for beskjeder som «takk for i går, du er fortsatt like flink til å drikke tequila!» eller «skal vi møtes klokken 11? Huset er ulåst da.» Veggen er laget for bursdagshilsener eller annet du absolutt vil at flest mulig skal vite.

8. Velg dine applikasjoner med omhu
Det er en haug med applikasjoner du kan ha på Facebook, men få er like gode som dette. Tenk derfor over hvilke du sier ja til og fjern de du ikke bruker. Du deler mye informasjon med applikasjonene og det gjør din opplevelse av Facebook tregere.

9. Bokmerk mobilversjonen på mobilen
Ok, vi anbefaler deg ikke å bli totalt avhengig av Facebook - men mobilversjonen er likevel grei å ha. Adressen er http://m.facebook.com/.

10. Lag en Facebookside for foreningen/bedriften din
Har du ikke råd til å lage en skikkelig nettside for din lokale golfklubb? Eller sliter du med å få oppdatert bloggen ofte nok? Lag en side på Facebook. Den store fordelen er at Google elsker Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.