RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 gode Rhodos-tips

Det er lett å kombinere bylivets gleder med strandas gleder på Rhodos.
Det er lett å kombinere bylivets gleder med strandas gleder på Rhodos. Foto: Kalvis Kalsers
Sist oppdatert:
Rhodos gjør seg lekker for nye generasjoner turister. Vi har samlet noen virkelige perler.

Følg oss på FACEBOOK!

Abonner på Reiser & ferie

5 favorittstrender på Rhodos

Overlat den forblåste vestkysten og sørspissen av øya til surferne. De beste og roligste strendene finner du på østkysten.

Les også om våre 7 GRESKE FAVORITTØYER

1. Tsambika

Øyas aller beste – lang, med finkornet sand uten hotellanlegg, bare små, hyggelige tavernaer. Flott beliggende, skjermet under et hellig fjell, der de spreke kan gå opp til det nedlagte nonneklosteret på toppen. Best å besøke med leiebil eller i taxi.

2. Strendene i Lindos

De små sandstrendene i de idylliske buktene nedenfor den hvite akropolislandsbyen Lindos er virkelig herlige. Spis lunsj på den hyggelige familietavernaen Maurikos ved snuplassen.

3. Anthony Quinn Bay, (Ladiko-stranden)

Glassklart vann i en liten, lun, rund bukt med små rullesteinstrender, krystallklart, turkis vann og et par tavernaer. Bukten ble gitt i gave til skuespilleren av den italienske militærjuntaen etter hans innsats i filmen «Kanonene på Navarone», som delvis ble spilt inn her. Unngå helgene da det fort blir fullt.

4. Agia Agathi

En liten, men nydelig langgrunn strand med finkornet, gyllen sand i vill klippenatur ved en borgruin. Nås med leiebil. Tavernaer og solsenger. Kan bli særdeles varm i høysesongen.

5. Elli-stranden

Storbystranden ved østsiden av Rhodos by er ingen hemmelig perle, men en stor, fin strand små, glatte steiner og supre muligheter for den som vil kombinere by- og strandliv.

5 tips til Rhodos by

1. Velvære i Rhodos

Prøv en rensende hammam i fine, ottomanske lokaler hos Great Hammam på Arionos-plassen. Det er ulike dager for kvinner og menn. Ta med håndkle og badedrakt.

2. Rhodos by for de minste

Har du små barn, er det ypperlig å ta en tur til Therme-parken utenfor gamlebyens Ag Athanasiou-port. Therme Café & Restaurant blir til byens største cocktailbar på kvelden.

3. Shopping i Rhodos by

Eksklusiv shopping er best i området rundt Kypros-plassen i nybyen – eller spar penger og reis på dagstur til Tyrkia.

4. Matgleder i Rhodos by

Spis billig og godt i gamlebyen på Romeo (7–9 Menekleous), en fin taverna med bouzoki-musikk i hagen. Slå på stortromma i øyas beste sjømatrestaurant Alexis (18 Sokratous), også den i gamlebyen.

5. Natteliv i Rhodos by

Fest natten lang i bargaten Orfanidou – berømt og beryktet. Eventuelt kan du dra ut til øyas partyhovedstad Faliraki, like sør for Rhodos by, eller til de store diskotekene utenfor Lindos.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Turistinformasjon
www.rhodes.gr
www.travel-rhodes.com

Sov godt på Rhodos

Vi bodde godt på Star Tours miljøvennlige familiehotell Blue Village Atlantica Aegean Park. Alt inkludert fra rundt 6000 kr per person/uke.
Et godt alternativ er Vings miljømerkede hotell-luksus på Sunwing Resort Kallithea.
I Rhodos by holder vi en knapp på Spirit of the Knights, med seks suiter i ulik historisk stil. Priser fra 100–350 euro.
Apollo Guest House er et kjempekoselig pensjonat til 50–70 euro natten i gamlebyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere