RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 grunner til å skulke skolen

Sist oppdatert:
Noen ganger er det mye bedre å gjøre helt andre ting enn å møte opp på skolen. Se listen, og kom med dine forslag.

(YEYE:) Skulking er i utgangspunktet et negativt ladet ord siden betydningen er å komme seg unna arbeid eller noe man skulle ha gjort. Derfor har vi laget en liste over 10 svært gode grunner til å skulke skolen.

Visste du forresten at å skulke også er et ord som brukes på norsk? På engelsk har det også betydning å gjemme seg, noe som selvfølgelig kan være lurt å gjøre hvis man skulker... Av og til har man rett og slett bare litt vondt i viljen:

1. Solskinn
En av de aller beste grunnene til å snu seg rundt i senga en ekstra time og hoppe over skolen er at det er skikkelig bra vær. Tell på dine egne hender hvor mange slike dager det er i året (sånn bortsett fra da du allerede har fri). Nyt dagen. Carpe diem som de sier på latin. Når du skal ut med unnskyldningen sier du bare at du følte for å gripe dagen. Det er ikke sikkert læreren godtar det, men hei - du må godta kjedelige timer.

2. Salg
Hvis det er et skikkelig bra salg et sted er det latterlig å prioritere noe du kan få med deg litt senere. Starter salget klokken ni på en torsdag er det ikke skolen du skal prioritere.... Det er vanskelig med en god unnskyldning her som er sann, men du kan jo si at din gamle tante var på besøk og måtte ha ny gåstol? (Sånn i tilfelle læreren eller noen andre så at du var i byen eller på butikken)

3. Fest
Til og med leger og andre eksperter sier det er dumt å prøve å bruke hjernen hardt de dagene du er sliten fra festen dagen før. Når ekspertene sier slikt er det bare å lytte. Unnskyldningen er jo klar: Du var jo syk.

4. Forelskelse
Forelskelse er en rus, og som du vet - man kan ikke gå rusa på skole. Trenger du en bedre forklaring? Neida. Rus er også en god grunn til å være borte, man skal ikke være rusa på skolen.

5. Indolens
Dette er en sykdom vi alle kan lide av i ny og ne. Lurer du på hva det er? Latskap er det norske ordet.

6. Kjærlighetssorg
Hva er vitsen med å gå på skolen når man føler seg som verst i verden? Nei, da er man hjemme i senga, under dyna. (Les også her) Skal man tro ekspertene er kjærlighetssorg farligere enn mange sykdommer, og er man mer syk enn syk må man selvfølgelig være borte.

7. Politisk engasjement
Enten du er generelt mot skolen (slik som Pink Floyd) eller bare har et politisk engasjement (kanskje til og med ditt politiske engasjement er at man skal skulke skolen i ny og ne) så er dette en strålende grunn. Når læreren spurte hvorfor du var borte så svarer du: Å, beklager, jeg glemte å fortelle deg at jeg skulle på demo. De fleste lærere har også en gang vært engasjerte.

8. Prøve
Ok, denne er vanskelig å forklare ovenfor læreren i etterkant. Å si at man var borte fra skolen den dagen det var prøve fordi det var prøve vil neppe være populært. Så da må du prøve deg på en annen unnskyldning (du har jo 9 andre du kan bruke her).

9. Tur
Skal du bort? Selvfølgelig er det bedre med en helgetur som starter torsdag ettermiddag istedenfor fredag ettermiddag. En hel dag ekstra er virkelig noe, spesielt hvis man har leid hytte eller noe lignende. Som unnskyldning kan du i hvert fall en gang i året bruke at det var familiebesøk hos noen eldre familiemedlemmer. Bare pass på at du faktisk har slike, og at dine foreldre ikke oppdager at du bruker det som unnskyldning.

10. Fordi
Når alle andre unnskyldninger og grunner er brukt opp så er dette den beste grunnen i verden: Fordi.

Har du noen gode skulkeforslag? Skriv de inn under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere