*Nettavisen* Nyheter.

10 iPhone-apps vi elsker

Foto: (Mobilen.no)

Her er ti juveler til iPhone du bør ha fått med deg.

09.08.10 10:28

Når du pakker en iPhone ut av esken er det en enkel liten dings, med relativt få funksjoner. Men får du bare installert de rette apps-ene blir den en sveitsisk lommekniv av de sjeldne.

Over 200.000 applikasjoner finnes nå klare til å laste ned, og det er slett ikke lett å finne frem i jungelen. Her har vi prøvd å samle våre 10 absolutte favoritter.

Alle applikasjonene fungerer på iPhone, mens bare noen fungerer på iPod Touch. De vil også fungere på iPad, men det er ikke alle som nødvendigvis har blitt skalert til den større skjermen.

Les også:Test av iPhone 4

Klikk på bildet for å forstørre.

GorillaCam (Gratis)

Det finnes hundrevis av kameraapplikasjoner for iPhone, men med GorillaCam får du alle de mest populære funksjonene sydd sammen i én hendig app. Her får du digital zoom, nedtelling, time-lapse, antivibrasjon, seriefoto, vater og mye mer.

Last ned Gorillacam

Klikk på bildet for å forstørre.

TaxiNå! (29 kr)

En ukjent liten perle for deg som er lei av taxikø. Bruker posisjonen din til å fastslå nærmeste holdeplass og ringer direkte til taxien. Dermed slipper du å sitte i telefonkø og som regel får du taxi på stedet, høytid som hverdag. Applikasjonen er gratis, og fungerer over hele landet.

Last ned TaxiNå!

Klikk på bildet for å forstørre.

Google Mobile App (Gratis)

De fleste bruker etterhvert en av Googles mange tjenester, og her får du samlet alle på ett fat. Bildesøk, nettsøk, produktsøk, nyhetssøk, Maps, Gmail, Youtube, Reader, Talk og mange flere. En hendig detalj er at du kan søke ved å snakke inn i telefonen, slik at du slipper å taste.

Last ned Google Mobile App

Klikk på bildet for å forstørre.

Stanza (Gratis)

En av de beste appene for å lese bøker på iPhone. Her får du tilgang til et hav av bøker fra flere kilder som du fritt kan søke, bokmerke og notere i. Noen koster penger, andre er gratis. Du kan justere det meste fra skriftstørrelse og skrifttype til avsnittslengde, kontrast og bakgrunn. Programmet har også en egen nattmodus som sparer øynene dine for tung belysning når du leser i mørket. PS: Skal du ha bøker fra Amazons bokhandel må du laste ned Kindle-appen deres.

Last ned Stanza
Last ned Kindle

Klikk på bildet for å forstørre.

Filmweb / IMDB (Gratis)

Denne appen lar deg se hvilke filmer som går på kino og bestille billetter rett fra telefonen. Du kan også lese hva anmelderne synes. Ønsker du enda mer info om nye og gamle filmer, kan vi anbefale Internet Movie Database (IMDB).

Last ned FIlmweb
Last ned IMDB

Klikk på bildet for å forstørre.

Opera Mini (Gratis)

Surfer du med Opera Mini vil du oppleve at surfingen både går raskere og blir billigere. Nettsidene komprimeres nemlig før de sendes til mobiltelefonen din, slik at du slipper å laste ned like mye data. Tester viser at Opera Mini kan laste ned større nettsider rundt 3 ganger så raskt som Safari.

Last ned Opera Mini

Klikk på bildet for å forstørre.

1881 / 180 (Gratis)

Skal du søke frem telefonnumre og adresser, bør du laste ned 1881 eller 180 først som sist. Begge tjenestene er gratis, og fungerer ganske likt. 1881 har en egen funksjon for å oppdatere kontaktene dine med rett telefonnummer og adresse. 180 har på sin side muligheten for å bruke GPS-en til å finne telefonnumre og adresser for den adressen du befinner deg på.

Last ned 1881
Last ned 180

Klikk på bildet for å forstørre.

Yr.no (Gratis)

NRK har satt sammen en ypperlig app for å sjekke værvarselet. Her får du en vær, temperatur, nedbør og vindstyrke for steder over hele verden, time for time og opp til en uke frem i tid. Du kan lagre dine favorittsteder eller bare bruke GPS-en for å få værvarselet der du er nå.

Last ned Yr.no

Lyst på flere gode apps?
Se 10 flere favoritt-apps på Mobilen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.