RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FACEBOOK har gått kraftig opp i verdi det siste året, men er fremdeles ikke blant de 20 mest verdifulle selskapene i verden på Interbrands liste.
FACEBOOK har gått kraftig opp i verdi det siste året, men er fremdeles ikke blant de 20 mest verdifulle selskapene i verden på Interbrands liste. Foto: Stephen Lam (Reuters / NTB scanpix)

10 spørsmål du kan få i et jobbintervju med Facebook

Sist oppdatert:
Mange anser Facebook som en fantastisk arbeidsgiver, men det betyr ikke at det er lett å komme seg forbi jobbintervjuet ...

NEW YORK (Nettavisen): Både i 2012 og 2013 konkluderte nettstedet Glassdoor, som evaluerer arbeidsgivere, med at Facebook var den beste arbeidsplassen man kunne ha.

I 2014 falt Facebook til femteplass, men det er rimelig å anta at de fleste bedrifter og arbeidstagere vil være fornøyd også med den posisjonen.

Glassdoor er et nettsted hvor brukerne anonymt kan poste informasjon om sine arbeidsgivere.

Nå har Time Magazine satt opp en liste over spørsmål man typisk kan støte på i et jobbintervju med Facebook.

Det er ingen overdrivelse å si at et par av dem er nokså utfordrende.

Her er ti av spørsmålene:

1. Hvor mye vil du ta betalt for å vaske alle vinduene i Seattle? (Angivelig stilt under et intervju med en som søkte på en jobb som selger)

2. Beskriv hvordan nettsiden fungerer? (Ingen ytterligere kontekst gitt, spørsmålet ble angivelig stilt under et intervju med en som søkte på jobb som teknisk prosjektleder).

3. Hvor mye penger blir brukt på internett? (Angivelig stilt under et intervju med en som søkte på en jobb som selger)

4. Hvordan vil du designe en enklere fjernkontroll for TV (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som produktdesigner)

5. Hvor mange støvsugere er det i USA (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som risikoanalytiker)

6. Hvordan vil du bygge opp Facebook for blinde mennesker? (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som produktmanager)

7. Hva er du minst stolt av på CV-en din? (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som mediaspesialist)

8. Hvordan vil du håndtere kommunikasjonen i en situasjon hvor du må ut med mindre fordelaktig informasjon? (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som lærling)

9. Hvis du får tilgang til all data som Facebook samler inn, hvordan vil du bruke den? (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som produktanalytiker)

10. Du skal gå om bord på et fly til Seattle og lurer på om du bør ta med deg en paraply. Du ringer tre tilfeldige venner som bor der også spør dem hver for seg om det regner. Det er to tredjedelers sjanse for at hver av dem forteller sannheten og én tredjedels sjanse for at de lyver. Alle tre forteller deg at det regner. Hvor stor er sannsynligheten for at det faktisk regner i Seattle? (Angivelig stilt under et intervju med en søker på stillingen som dataanalytiker.

Les artikkelen i Time Magazine hvis du vil se 19 spørsmål til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere