RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 steder du må se

Sist oppdatert:
Har du lyst til å reise, men vet ikke helt hvor? Her er ti steder du må besøke i Europa.

AskMen.com har satt opp en liste over steder man besøke i Europa dersom man ikke er så bereist.

Destinasjonene har til felles at de er kjent for sin historie, flotte atmosfære, gode infrastruktur, gode overnattingsmuligheter, severdigheter og shoppingmuligheter.

Ellers er det verdt å merke seg at Italia ikke har mindre enn tre byer på listen. Så dersom du ikke er stinn av penger, er kanskje en togtur gjennom Italia og anbefale.

HER ER LISTEN:

10. Firenze i Italia: Et av Europas kulturelle episentre. Firenze er en av de mest pittoreske og behagelige byene i Europa. Gå ikke glipp av: Oltarno-distriktet.

9. St. Petersburg i Russland: En av de få byene i Russland som har sluppet unna den grå erosjonen som kommunismen brakte med seg. Byens nydelige palasser tar deg tilbake til tiden tsarene og prinsene hersket over det største landet i verden. Gå ikke glipp av: Det digre radio og tv-tårnet.

8. Santorini i Hellas: Den mest berømte av de greske øyene. Santorini er et romantisk ferieparadis takket være postkort-hvite hus og klipper som stuper rett ned i sjøen. Gå ikke glipp av: Rundtur på øyen på moped eller esel.

7. Edinburgh, Skottland: I tillegg til de gamle slottene og herskapshusene, innehar byen et strålende natteliv. Mye takket være studentene i byen. Gå ikke glipp av: The Scotch Whisky Heritage Centre. (Ingenting er som whisky-testing)

6. Roma i Italia: Roma er paradis for historie-fråtsing. Ta bare for eksempel Pantheon, Colosseum, Forum og Petersplassen. Gå ikke glipp av: De små pizzeriaene og gelateriaene som dukker opp på hvert gatehjørne.

5. London, Storbritannia: En verdensmetropol som kan sammelignes med en maurtue. London er en by som elsker ekstremiteter. Besøk for eksempel Buckingham Palace for kultur og Camden Market for shopping. Eller bare slapp av i Hyde Park. Gå ikke glipp av: Madame Tussauds og Covent Garden.

4. Praha, Tsjekkia: Praha er ren virkelighetsflukt. Her kan du gå på brosteinsbelagte gater omringet av slott, kirker og bygninger tatt rett ut fra en bok av Brødrene Grimm. Gå ikke glipp av: Byens pulserende nattliv.

3. Barcelona, Spania: Mange interrailere har Barcelona som favorittby. Denne stilige og moderne byen står i fyr og flamme 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Gå Ikke glipp av: Tibidabo-parken.

2. Venezia i Italia: Det er ikke så mye en by lenger, mer som et gigantisk museum. Gå ikke glipp av: Ta en båt til Murano-øyene. Der kan du se noen av verdens beste glassblåsere i aksjon.

1. Paris, Frankrike: Byen som alle elsker å elske (eller hate) og som setter seg i årene dine. Du virkelig merker at folk i byen jobber for å gjøre livet bekvemt - i det minste for seg selv. Gå ikke glipp av: katakombene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere