*Nettavisen* Nyheter.

10 supre nettsider

Internettet er stort og tiden er altfor kort. TV 2 Nettavisen har funnet fram til noen perler av nettsider - og plukket litt for enhver smak. Her finner du godbitene.

10.11.04 08:57

Musikkoppslagsverk
Trousers Press Magazine er et supert oppslagsverk for deg som vil vite noe om en bestemt artist innen rocken og popens verden. Fra tidlig syttitall til dagen i dag, her finner du tekster, karrierehistorikk og diskografier.

Lurer du på noe?
Wikipedia er et gratis, online leksikon hvor du selv kan være med og skrive inn informasjon. Høres det ut som tidenes feilkilde? Siden er faktisk svært bra, og slår på mange områder mye mer kjente – og dyre – leksikon. Eventuelle feilkilder blir raskt luket ut av mange entusiastiske og dyktige bidragsytere.

I det komiske hjørnet...
Comedycentral kan du se klipp og hele innslag fra USAs morsomste komikere og serier. Fra South Park og Mad til briljante The Daily Show finnes det et utall filmsnutter å kose seg med. Her finner du humor for noen og enhver.

Blad på nett
Wired var det ultimate in-bladet under dot.com-tiden, og alle som jobbet innen IT, marketing eller reklamebransjen hadde ett under armen for å vise hvor kule de var. Med dot-com-fallet falt også Wireds status noe, men nå er bladet tilbake. For alle som er interessert i dingser, bioteknologi, kultur eller politikk – de gamle er fortsatt best.

Hvordan virker...
Denne siden gir deg svar på alt du måtte lure på. Hvordan virker egentlig Viagra? Hvordan lager man en atombombe? Hva er nirvana? Hvordan virker et trådløst nettverk? Svarene finner du på siden som så presist heter HowStuffWorks .

Design PC-en selv
På denne siden kan du endre utseende til hele skrivebordet på PC-en din dersom du kjører Windows XP. Her finner du haugevis med bakgrunnsbilder, kursorer, ikoner, triks, knep, skins til Media Player og mye mer. Design din egen PC!

For bokelskere
Bli ikke overrasket om du finner en etterlatt bok på trikken eller kafeen. Nettstedet Bookcrossing.com lar deg opprette en profil, registrere bøkene dine, og sende dem ut i den store verden. Ideen er å skape et globalt bibliotek, og så langt har flere hundre tusen bøker blitt satt fri. Finner du en bok, les den, registrer den på nettet og slipp den fri igjen. Enkelte bøker har vandret over et titalls landegrenser allerede.

Nysgjerrigper
Er det sant at Coca Cola inneholder kokain? Er historien om Clintons kobling mellom sex og sigarer sann? Hos Snopes finner du om urbane legender, avisender og vandrehistorier, hvor de stammer fra og hvilke som faktisk er sanne.

For dingsegærne
Hold deg oppdatert på det siste av dingser, rykter om dingser og nyheter hos Gizmodo . Denne bloggen sørger for at du har full oversikt over hvilke mobiltelefoner som lanseres, sære IT-hjelpemidler og nye gadgets. Alt med bilder, selvsagt...

Skohimmelen
Sko i alle fasonger og merker. Fra DKNY til Anne Klein, fra Converse til Kenneth Cole. Damesko, herresko, støvletter og pumps, her kan skofanatikere boltre seg i dyre designermerker og billige b-brands.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.