RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 ting alle kvinner bør slutte med

Foto: Crestock
Er du din største fiende?

(SIDE2): Det er vel ingen overraskelse at kvinner ofte er flinke til å fokusere på det negative og hele tiden finne ting man kan bli bedre på.

Emma Gray i Huffington Post mener jentene bør skjerpe seg og heller bruke kreftene på å se på det positive fremfor å sutre over alt «som kunne vært bedre». For den evige «jakten på det perfekte» vil til slutt bare bli slitsomt og istedet kan det ende med at du blir utbrent.

Derfor bør du lese disse 10 tipsene til hvordan du blir en bedre utgave av deg selv kun ved å faktisk bare nettopp være deg selv.

1) Du unnskylder deg hele tiden
Man skal selvfølgelig ta ansvar for sine handlinger, men du trenger ikke å komme med unnskyldninger hver gang du ber kelneren om å dele regningen på to, eller å beklage deg når du deler dine bekymringer med venninnene dine. Ingen er perfekte og å stadig unnskylde seg for både det ene og det andre vil bare gjøre deg sliten og usikker.

2) Du sier alltid «ja»
Selv om du er utslitt etter en hard dag på jobb så klarer du ikke å si nei da vennene dine spør om du vil være med ut for å ta en kaffe og skravle litt. Eller så er du kanskje en av dem som alltid sier ja hver gang noen spør om du kan sitte barnevakt eller ta på deg en ekstravakt. Stopp å si ja til absolutt alt og alle. Det er viktig å kjenne sine egne begrensninger og ikke minst sette grenser.

3) Du ser på mat som en fiende
Hvorfor er det så mange kvinner som sliter med å akseptere sin egen kropp? Tenk istedet på hvor heldig du er som akkurat har den kroppen du har og prøv heller å behandle den så godt du bare kan. Tross alt så er det den eneste du har. Det er positivt å være bevisst på hva du putter i deg, men ikke fortvil hver gang du spiser en kjeks eller sjokolade. Det er mer slitsomt for kroppen og psyken din å angre på noe du har spist i tre dager etterpå i stedet for å unne seg favorittsjokoladen på lørdagskvelden.

4) Komplekser
Slutt å finn feil på deg selv og fokuser heller på hva du er fornøyd med. Hvert menneske er unikt og det er så mye deiligere å se på dine unike sider fremfor de små feilene det bare er du selv som ser.

5) Du er venner med alle
Vi er alle forskjellige og derfor har vi også ulike interesser og verdier. Derfor er det ikke sånn at man får en like god tone med alle og noen ganger vokser man også fra hverandre. Ikke ha dårlig samvittighet fordi du ikke har ringt til «Marianne» eller besøkt «Trine» hvis du egentlig ikke vil ha noe med dem å gjøre. Livet er for kort til å bruke tid på folk som suger livsgnisten og energien ut av deg.

6) Du setter tidsfrister for livet ditt
«Jeg skal være gift før jeg er 28, være tobarnsmor før jeg er 35 og kapre drømmejobben med en gang jeg er ferdig med å studere».

Ikke stress med å planlegge livets store hendelser etter hvor gammel du er. Det finnes ingen fasitsvar på når du finner den du skal dele livet ditt sammen med eller når det vil dukke opp et jobbtilbud du bare ikke kan takke nei til. Vær tilstede i det som skjer akkurat her og nå og tillat deg å nyte det uforutsigbare med livet.

7) Du MÅ legge ut et bilde på Instagram eller oppdatere bloggen din
Neida, du MÅ ingenting. Mest sannsynlig er det du selv som stresser mer med dette enn de som leser eller ser det du legger ut.

8) Du sammenligner deg med alle andre
Igjen, ingen er like og det er heller ikke meningen at alle skal ha den samme kroppen, kle seg i like klær eller studere det samme. Lytt til deg selv og fokuser på hva DU liker å gjøre, hva slags antrekk som får deg til å føle deg behagelig og hvorfor du er spesiell.

9) Du er livredd for å ende opp alene
Det føles ut som «alle andre» har kjæreste og hver helg er parene på hyttetur sammen eller på romantisk weekend i London mens du sitter alene i sofaen og ser på «Skal vi danse?». Det er i alle fall slik det føles ut som. Husk at man ikke kan planlegge når du møter «den rette» så stopp å bekymre deg for at du aldri vil finne en å dele livet ditt sammen med. Og det finnes mange andre verre ting enn å være alene en periode i livet.

10) Du tillater deg ikke å nyte fridagene
«På lørdag har jeg ingen planer, da skal jeg endelig få ryddet i klesskapet, få vasket hele leiligheten og få orden i papirstabelen på kontoret». Selvfølgelig er det greit å få ting gjort, men ikke stress deg selv med å planlegge på mandag hva slags husarbeidsoppgaver du skal gjøre på lørdag. Det er lov å slappe og ta ting som det kommer også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere