10 ting vi lærte av «Sex and the city»

Mens vi venter på filmpremieren: Her er 10 ting vi tar med oss videre fra tv-serien «Sex and the City».

22.05.08 15:56

(YEYE): Sex-fikserte, motebevisste og svært inspirerende. Her er noen av fenomenene vi har tatt med oss fra serien:

Coctails
Paraplydrinken! Men drinken over alle drinker er Cosmopolitan. 3 cl vodka, 3 cl Triple sec, tranebærjuice og limejuice rystes med is og siles i et cocktailglass. Men det visste du selvsagt allerede.

En politisk korrekt venn
En homofil venn er den perfekte rådgiver for alt som har med menn å gjøre, og er en uunnværlig reserve når du skal ut med jentene. Som Carries homofile venn Standford sier: Hvilken annen «kjæreste» blir med på shopping og oppfordrer deg til utroskap?

Vi går forbi køen
Etter å ha sett Carrie gli forbi køen ved de rette klubbene og barene i episode etter episode har vi lært oss en ting: Et bra sosialt nettverk er mer verd enn et American Express Platinakort. Å være pågående er en kunstform. Akkurat som å lære seg navnet på samtlige dørvakter i byen.

Les også

Glattejern
Først løp vi til frisøren for å anskaffe oss Carries ville krøller. Så fikk hun oss til å forstå at det verste fuglereiret av en manke kan temmes til en sofistikert frisyre.

Mr. Big
Kjekkasen som ikke vil binde seg. Mannen du aldri vet hvor du har, men alltid vender tilbake til selv om han sårer deg gang på gang, og får deg til å ofre alle snille gutter. De fleste av oss har vært i Carries sko, og mange er vel fortsatt fortapt i en slik mann?

Mr. Rabbit
Ok, den husker kanskje ikke fødselsdagen din eller sender deg blomster. Og den er definitivt ikke en du presenterer for dine foreldre. Men hva gjør nå det når den har en innebygget klitorisstimulator? Etter å ha sett Charlotte låse seg inn i dagesvis på soverommet etter Miranda introduserte henne for vibratoren, løp vi andre også til nærmeste erotiske butikk for anskaffelse. Og den glemmer aldri å ta ned toalettsetet.

Avansert sex
Hva drev vi egentlig med i sengehalmen før «Sex and the city»? Misjonæren? Nå er vi ikke fremmed for verken tantrisk sex, telefonsex eller en ny frisyre der nede. Og hvem behøver forresten en seng?

Brunch
Kaffe kjøper vi på veien til jobb. Venner treffer vi for brunch. Og nei, vi er absolutt ikke der bare for å spise. Vi diskuterer viktige spørsmål som: «Skal jeg kjøpe flere sko?» og «Bør jeg dumpe ham?»

Vi kler oss personlig
Vi trenger ikke bryte med gjeldende moteregler. Carrie har gjort det for oss. Noen eksempler:

- Gjennomsiktige topper til militærbukser. Kvinnelig og tøft på samme gang.
- Hvite pumps. Virket kanskje litt billig, til og med på Carrie?
- Korsetter. Moten tok av etter de dukket opp i serien.
- 80-tallet. Ingen problem. Frem med paljettene, leggvarmere og lange gensere.

Vi er sko-fetisjister
Det er høye hæler som gjelder, jo høyere jo bedre. På ønskelisten står eksklusive merker som Jimmy Choo og Manolo Blahnik (bedre enn sex, i følge Madonna). Og vi sier som Carrie da hun ble ranet i en episode: «Ta ringen og klokken, men du får ikke mine Manolo Blahnik!»

Test dine SATC-kunnskaper
Hvor stor fan er du av «Sex and the City»?

Kan du alle replikker utenat, og har du full oversikt over datingkalenderen til jentene? Eller vet du kun det du trenger å vite, som for eksempel hvem Carrie nesten giftet seg med eller hvem Miranda har fått barn med? Eller rekker kunnskapene dine knapt nok til hvem som er hvem?

Test hvor mye du faktisk kan om livet til Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha - om New York, menn, mote, minneverdige øyeblikk og pinlige flauser.

Ta testen her:

37814

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.