10 ting vi liker med «Mass Effect 2»

Vi har gitt det terningkast 6, men trenger du å overbevises får du 10 grunner til å lange over grunkene til spillpusheren her og nå.

01.02.10 08:19

Det var knyttet enorme forventninger til «Mass Effect 2» og rollespillekspertene i Bioware leverte så det holder til toppkarakter både her og der. Spillet har en gjennomsnittskarakter på hele 97 av 100 mulige, ifølge Spillkritikk.no.

SAMLESIDE: Alt om «Mass Effect 2»
LES OGSÅ: Sexscenene lekker ut

Personlig mener jeg «Mass Effect 2» er bedre enn sex og tøffere enn metall. Om du likevel er i tvil om dette kan være spillet for deg, har vi funnet frem til ti ting som vi liker spesielt godt med «Mass Effect 2». Kanskje du liker det også?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Bioware)

1. Last inn din gamle figur

Genialt, og på tide. Det har vært latterlig at oppfølgere ikke har hensyntatt at du har spilt tidligere spill i serier. Måten Bioware har gjort det på i «Mass Effect 2» er et eksempel til mer enn etterfølgelse. Strålende. Har du ikke spilt det første spillet er det også en glitrende grunn til å investere i det nesten like gode spillet.

2. Genial historie

Hadde spillet vært en bok, hadde jeg lest den. Hadde det vært en film ville jeg lagt meg i kø for å se den. At du i tillegg påvirker historien, vel... det er gøy det.

3. Vakkert

Grafikken, og ikke bare de utrolige kuttsekvensene, er vakker og gjennomført. Dette er trolig det nærmeste man har kommet i å perfeksjonere en visualisering av en science fiction-verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er kanskje ikke så rart at Emilio Estevez spilte en yngre utgave av sin far Martin Sheen i TV-serien West Wing eller Presidenten som den het på norsk. Foto: Getty Images

4. Lydgenialitet

Skikkelige skuespillere som spiller sine stemmer, og ikke bare lirer av seg noen replikker. Mange forskjellige stemmer og svært god bruk av musikk og lydeffekter. Som lydbok ville dette blitt årets lydbok. Eller hørespill på radio, for deg som er gammel nok til å skjønne hva det er.

5. Spennende

Du vil vite hva som skjer rundt neste sving hele tiden. Her er det ikke achievements eller poeng som driver deg framover, men historien og spenningen.

6. Sinnssyk spillbarhet

Hadde bare alle spill vært så geniale i sine menyer, kontroller og interaksjon med brukeren...

Klikk på bildet for å forstørre.

7. Sexy

Det er få spill som har figurer du kunne tenke deg å fantasere om. Uansett hva du mener om det så er det slik at sexy figurerer hjelper på. Enten det er «Sin City» som film, eller «Mass Effect» som spill. Bom basta.

8. Trilogi

Det er en trilogi, tralala. Tralala. Det betyr noe så strålende at det bare er å begynne å glede seg til nummer 3 med en gang.

9. Gjenspillbarhet

Hvor mange enspilleropplevelser føler du at du kan spille om og om igjen? Med den enormt interaktive historien du finner her er det nesten endeløst hva du kan finne på av gjenspill.

10. Hundrevis av timer

Tar du alle oppdragene, undersøker alle planeter og gjennomfører alle samtaler er det over 100 timer spill i «Mass Effect 2». En normal DVD-film er over på to timer.

«Mass Effect 2» slippes til PC og Xbox 360 torsdag 28. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.