RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 ting vi lærte av «Sex and the city»

Sist oppdatert:
«Sex and the city» har virkelig satt sitt særpreg på 2004. Serien er over, men tørk tårene. Her er 10 ting vi tar med oss videre.

Sex-fikserte, motebevisste og svært inspirerende. Aftonbladet.se viser oss noen av fenomenene vi tar med oss fra serien:

Coctails

Paraplydrinken er tilbake! Men drinken over alle drinker er Cosmopolitan. 3 cl vodka, 3 cl Triple sec, tranebærjuice og limejuice rystes med is og siles i et cocktailglass. Men det visste du selvsagt allerede.

En politisk korrekt venn

En homofil venn er den perfekte rådgiver for alt som har med menn å gjøre, og er en uunnværlig reserve når du skal ut med jentene. Som Carries homofile venn Standford sier: Hvilken annen ”kjæreste” blir med på shopping og oppfordrer deg til utroskap?

Vi går forbi køen

Etter å ha sett Carrie gli forbi køen ved de rette klubbene og barene i episode etter episode har vi lært oss en ting: Et bra sosialt nettverk er mer verd enn et American Express Platinakort. Å være pågående er en kunstform. Akkurat som å lære seg navnet på samtlige dørvakter i byen.

Glattejern

Først løp vi til frisøren for å anskaffe oss Carries ville krøller. Så fikk hun oss til å forstå at det verste fuglereiret av en manke kan temmes til en sofistikert frisyre.

Mr. Big

Kjekkasen som ikke vil binde seg. Mannen du aldri vet hvor du har, men alltid vender tilbake til selv om han sårer deg gang på gang, og får deg til å ofre alle snille gutter. De fleste av oss har vært i Carries sko, og mange er vel fortsatt fortapt i en slik mann?

Mr. Rabbit

Ok, den husker kanskje ikke fødselsdagen din eller sender deg blomster. Og den er definitivt ikke en du presenterer for dine foreldre. Men hva gjør nå det når den har en innebygget klitorisstimulator? Etter å ha sett Charlotte låse seg inn i dagesvis på soverommet etter Miranda introduserte henne for vibratoren, løp vi andre også til nærmeste erotiske butikk for anskaffelse. Og den glemmer aldri å ta ned toalettsetet.

Avansert sex

Hva drev vi egentlig med i sengehalmen før ”Sex and the city”? Misjonæren? Nå er vi ikke fremmed for verken tantrisk sex, telefonsex eller en ny frisyre der nede. Og hvem behøver forresten en seng?

Brunch

Kaffe kjøper vi på veien til jobb. Venner treffer vi for brunch. Og nei, vi er absolutt ikke der bare for å spise. Vi diskuterer viktige spørsmål som: ”Skal jeg kjøpe flere sko?”og ”Bør jeg dumpe ham?”

Vi kler oss ”personlig”

Vi trenger ikke bryte med gjeldende moteregler. Carrie har gjort det for oss. Noen eksempler:

Gjennomsiktige topper til militærbukser. Kvinnelig og tøft på samme gang.

Hvite pumps. Virket kanskje litt billig, til og med på Carrie?

Korsetter. Moten tok av etter de dukket opp i serien.

80-tallet. Ingen problem. Frem med paljettene, leggvarmere og lange gensere.

Vi er sko-fetisjister

Det er høye hæler som gjelder, jo høyere jo bedre. På ønskelisten står eksklusive merker som Jimmy Choo og Manolo Blahnik (bedre enn sex, i følge Madonna). Og vi sier som Carrie da hun ble ranet i en episode: - ”Ta ringen og klokken, men du får ikke mine Manolo Blahnik!”

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere