Gå til sidens hovedinnhold

10 ville nett-ideer

... og dette skulle de tjene penger på?

Internett-bobler har kommet og gått som døgnfluer under en stekende sol. Businessinsider.com har plukket ut de ti villeste og galeste ideene for å tjene penger på nett. Vi gir deg listen under med noen av våre egne kommentarer.

Blippy

Dette behovet har du egentlig ikke tenkt på at du har hatt før Blippy kom på banen: Du vil gjerne dele alt du gjør med kredittkortet ditt på Twitter. Ja, vi er seriøse. Du kan selvfølgelig dele alt på Facebook også. Greit nok, tanken er at du skal skrive en anmeldelse av det hele også, men ... nei.

Her finner du Blippy

Layoffspace

Tenk deg følgende greie: Et Facebook for folk som er arbeidsløse. Sjokkerende nok er folkene bak... arbeidsløse nå.

Cuecat

Tanken var at du skulle bruke en cuecat, som man mente ville bli den nye musen, for å scanne strekkoder i printannonser for å få mer informasjon. Sjokkerende nok gikk det ikke bra. Du kan nå scanne strekkoder med de fleste mobiler med kamera, og folkene som har laget softwaren for det har tenkt på andre bruksområder enn døde trær. Katta er død, selv om man selvfølgelig kan si at de var skikkelig forut for sin tid, på en eller annen måte.

Her finner du den døde siden for Cuecat

Gamecrush

Hvorfor Business Insider har tatt med denne vites ikke. Dette er faktisk en god idé: Du spiller spill med hotte damer. Siden er oppe og har hatt snart 9 000 «Playdates.» Vi tror de dresskledde folkene bak nettmagasinet har glemt hva som mangler i de fleste spillnørders liv...

Her finner du Gamecrush

Audioo

Tanken var at du skulle dele dine telefonbeskjeder (altså telefonsvarerbeskjeder) på nett med andre. Siden er til salgs, hvis du er interessert.

Her er siden

Withings

Nok en gang har Business Insider tatt med noe som sannsynligvis er en god idé: En vekt som laster opp vekten din (og din BMI) trådløst til mobiler og datamaskiner. Med tanke på hvor mange som til enhver tid slanker seg er dette en vinner. Salget er godt og de har mange fans.

Her finner du vekten

Honestly

Denne siden lar deg skrive anonymt om andre personer. Sladrehank skal selv ha bank?

Her finner du siden

Agester

En datingtjeneste hvor du skulle møte folk basert på at du gjettet hvor gamle de var. Fungerte ikke, gitt. Merkelig nok har ikke åpningsreplikken: Hei, du ser ut som om du er 45 år fungert spesielt godt. Noen gang.

Schweeb

Denne er ikke nettbasert, men Google har investert i greiene. Tanken er å bygge et transportsystem basert på menneskekraft. Det er kanskje så vilt at det faktisk kan fungere.

Se nettsiden her

Chatwithastar

Dette skulle bli en portal for kjendiser som blogget. Merkelig nok så mente kjendisene at de ikke trengte en trafikkmaskin for å få trafikk... domenet er nå til salgs. De fikk noen få kjendiser med seg, som Vanessa Minnillo og Beverly Johnson (ok, ikke SÅ store stjerner da).

Meetpen

Denne pennen skulle du ha med deg i sosiale sammenhenger, og hvis du så en person du ville snakke med skulle du klikke på pennen i deres retning. Den personen kunne så se at du ville snakke med den, og kunne så ta kontakt ved at du ga fra deg en del informasjon om deg selv. Sjokkerende nok ble dette aldri noe av.

Dette er selvfølgelig ikke alle selskapene som har hatt «strålende» idéer som ikke har slått til. Den største amerikanske IT-bloggen Techcrunch har en egen seksjon om det hele kalt Deadpool. Du kan kose deg med den her.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene