Den siste uken har 100 000 mennesker flyktet fra Libya, melder CNN søndag.

De tunisiske myndighetene melder at 40 000 mennesker har kommet over grensen til Tunisia siden 20. februar, mens Egypt opplyser at 55.000 har tatt seg inn i landet.

- Ingenmannsland
Personene som flykter er fra Tunisia, Egypt, Libya og mange asiatiske land.

- Veldig mange befinner seg i ingenmannsland mellom Libya og Tunisia hvor det er ekstremt kaldt vær. Mennesker sto i kø i seks timer uten verken mat, vann eller tilgang til sanitæranlegg, sier talsmann for Røde Halvmåne Joe Lowry til CNN søndag.

Minst fire mennesker skal ha blitt båret bort fra trengselen og flere mistet bevisstheten som et resultat av trengselen.

Sanksjoner
FNs sikkerhetsråd vedtok lørdag å innføre sanksjoner mot Libya, skriver CNN.

Disse går ut på å innføre våpenvoikott av landet, det innføres reiseforbud for Gaddafi og hans familie og tjenestemenn som jobber med forsvars- og etterretningssaker. Disse personene får dessuten sine verdier i utlandet frosset.

Den internasjonale straffedomstolen i Haag vil etterforske Gaddafis angrep på sivile som forbrytelser mot menneskeheten.

Det er første gang Sikkerhetsrådet enstemmig ber Den internasjonale straffedomstolen (ICC) etterforske alvorlige forbrytelser i et land. Norge støtter vedtaket.

- Resolusjonen er historisk. Dette er en meget sterk fordømmelse av Gadaffi-regimets voldbruk mot eget folk og sender et klart budskap om at straffefrihet er uakseptabelt og at det internasjonale samfunnet står bak det libyske folket, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.