*Nettavisen* Nyheter.

100 år og like pop

I dag ville Inger Hagerup fylt 100 år, og hun er ikke blitt mindre populær med årene. - Hun hører på en måte hjemme i bokhyllene til folk, sier forlaget.

12.04.05 13:22

- Både diktbøkene og barnebøkene er bøker som har solgt jevnt og trutt i bokhandlerne til enhver tid, sier informasjonsmedarbeider i Aschehoug, Even Råkil, til TV 2 Nettavisen.

- Hennes forfatterskap er blitt folkelesning og hører på en måte hjemme i bokhyllene våre, supplerer han.

Skrev med hjertet

Inger Hagerup (1905-1985) er en av våre mest elskede lyrikere. Hun er først og fremst kjærlighetens poet som ifølge Øystein Rottem i Norges Litteraturhistorie «skrev dikt fra sitt eget hjertets krater». Men Hagerup har også vært opptatt av dødsmotivet i sin diktning, i tillegg til at hun har vist et opprørsk engasjement.

For mange er hun likevel barneforfatter fremfor noe, med sine barnedikt som mange mener er noe av det beste som er skrevet innen norsk barnelitteratur.

- Boken med hennes samlede barnevers, med tittelen «Så rart» er en av bestselgerne våre. I anledning jubileet gir vi den ut i ny utgave.

Forfatterfamilie

Hagerup debuterte i 1939 med «Jeg gikk meg vill i skogene». Siden fulgte flere diktsamlinger. I tillegg har forfatteren skrevet flere hørespill og og gjendiktet Shakespeare og Goethe.

Med sin diktning har Hagerup inspirert flere generasjoner med lesere. Også i sin egen familie. Sønnen Klaus Hagerup har gledet både liten og stor med sine inderlige og humoristiske bøker om 12-13-åringen Markus. Og barnebarnet Hilde Hagerup har også publisert lyrikk og ungdomslitteratur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag