*Nettavisen* Nyheter.

100 etiopere sultestreiker i Oslo domkirke

Tidligere i dag demonstrerte mange av etioperne foran stortinget. Foto: Morten Holm (SCANPIX)

Både kvinner og barn blant demonstrantene.

07.02.11 22:48

Klokken 1300 mandag arrangerte den etiopiske forening i Norge en demonstrasjon for å rette fokus på etiopiske asylsøkeres asylrett i Norge.

Etter å ha levert et brev til Stortinget fortsatte deler av deltagerne til Oslo domkirke. Her hengte de opp plakater på utsiden, før de gikk inn i krikebygningen klokken 1415.

De gir uttrykk for at de ikke ønsker å forlate kirken, og at de har startet en sultestreik.

De mener norske styresmakter ikke tar situasjonen deres på alvor og det er mandag kveld en støttemarkering utenfor domkirken.

- De formidler en fortvilelse. Selv om de har vært ulovlig i Norge kunne de fremdeles jobbe her. Vi vil sette inn både mat og vann til de som måtte ønske å spise, sier domprost i Oslo Olav Dag Hauge til NRK Dagsrevyen.

Det er nå cirka 100 etiopere inne i kirken. Det er både kvinner og barn blant dem.

– Vi er i domkirka og har søkt om husly her fordi vi ikke har noe sted å gå. Vi vil være i kirka, vi har mistet alt. Mange barn, kvinner og voksne er her, sier Bizualem Beza, talsperson for Etiopiske asylsøkeres forening i Norge til NRK.

- Vi kommer ikke til å foreta oss noe ovenfor disse foreløpig, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Det pågår også en markering på utsiden av kirken. De har hengt opp plakater og tent lys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.