Gå til sidens hovedinnhold

100 etiopere sultestreiker i Oslo domkirke

Både kvinner og barn blant demonstrantene.

Klokken 1300 mandag arrangerte den etiopiske forening i Norge en demonstrasjon for å rette fokus på etiopiske asylsøkeres asylrett i Norge.

Etter å ha levert et brev til Stortinget fortsatte deler av deltagerne til Oslo domkirke. Her hengte de opp plakater på utsiden, før de gikk inn i krikebygningen klokken 1415.

De gir uttrykk for at de ikke ønsker å forlate kirken, og at de har startet en sultestreik.

De mener norske styresmakter ikke tar situasjonen deres på alvor og det er mandag kveld en støttemarkering utenfor domkirken.

- De formidler en fortvilelse. Selv om de har vært ulovlig i Norge kunne de fremdeles jobbe her. Vi vil sette inn både mat og vann til de som måtte ønske å spise, sier domprost i Oslo Olav Dag Hauge til NRK Dagsrevyen.

Det er nå cirka 100 etiopere inne i kirken. Det er både kvinner og barn blant dem.

– Vi er i domkirka og har søkt om husly her fordi vi ikke har noe sted å gå. Vi vil være i kirka, vi har mistet alt. Mange barn, kvinner og voksne er her, sier Bizualem Beza, talsperson for Etiopiske asylsøkeres forening i Norge til NRK.

- Vi kommer ikke til å foreta oss noe ovenfor disse foreløpig, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Det pågår også en markering på utsiden av kirken. De har hengt opp plakater og tent lys.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?