RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 evakuert etter storbrann i Trondheim

Kieglekroa i Trondheim sentrum brenner. Ved 05-tiden fredag morgen opplyser brannvesenet at ilden er slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men det brenner fortsatt inne i bygget.
Kieglekroa i Trondheim sentrum brenner. Ved 05-tiden fredag morgen opplyser brannvesenet at ilden er slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men det brenner fortsatt inne i bygget. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Én person er pågrepet og rundt 100 personer er evakuert etter brannen i trehusbebyggelsen i Trondheim. Brannvesenet har nå kontroll.

«En mann er pågrepet i forbindelse med brannen. Det var vitneobservasjoner som førte til pågripelsen, og vedkommende ble pågrepet nær åstedet og er brakt inn til arresten ved politihuset i Trondheim. Brannvesenet melder at de har kontroll på brannen. Skadeomfanget er stort, men foreløpig uavklart», opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding fredag morgen.

Sivilforsvaret er innkalt for å bistå politiet og brannvesenet. Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02 natt til fredag.

Politiet opplyser at rundt 100 personer er kjørt til Royal Garden, der det er opprettet evakueringsmottak. 60 av disse var gjester ved et hotell som er evakuert. Det er ikke meldt om personskader.

Ifølge Adresseavisen er det Kieglekroa i Holstveita, Trondheims eldste pub, som brenner. De første meldingene gikk ut på at brannen startet på utsiden av bygningen.

Spredning

Ved 5-tiden opplyste brannvesenet at ilden var slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men at det fortsatt brant inne i bygningen.

– Vi har rekvirert bistand fra Sivilforsvaret. Brannmannskapene på stedet jobber nå med å hindre at brannen sprer seg videre over takene i området, men det er et vanskelig arbeid, sa operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved 6-tiden.

Brigadeleder Stein Yttereng i Trøndelag brann- og redningstjeneste opplyser til NRK at brannen startet utvendig.

Tredje brann på tre dager

Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre.

Fredag morgen er E6 gjennom Trondheim «sperret av fra Prinsenkrysset -Erling Skakkes gate, Smedbakken – Kongens gate, Prinsens gate – Dronningens gate og Kongens gate – Prinsens gate», opplyser politiet i pressemeldingen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere