RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 millioner iPod

Sist oppdatert:
Apples kassasuksess iPod har solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer siden lanseringen i 2001.

Den første iPoden ble solgt for rundt fem og et halvt år siden, i november 2001. Aldri har noen musikkspiller solgt raskere enn iPod, melder Apple Insider.

Siden lanseringen har Apple introdusert mer enn ti nye modeller og totalt fem generasjoner iPod, to generasjoner iPod mini, to generasjoner iPod nano og to generasjoner iPod shuffle. Det selges også mer enn 4000 iPod-tilbehør verden over.

Enorm suksess
I tillegg til å være tidenes raskest selgende musikkspiller, har Apple stadig vekk gitt iPod flere funksjoner og bruksområder. Nå kan du også se både bilder og video på den, i tillegg til å høre musikk og bruke iPoden som en ekstern harddisk.

Apple har gjennom iTunes verdens største musikkatalog med mer enn fem millioner sanger, 350 tv-serier og mer enn 400 filmer. Ifølge Apple Insider har Apple solgt mer enn 2,5 milliarder låter, 50 millioner tv-serier og mer enn 1,3 millioner filmer, noe som gjør iTunes til den mest populære nettbutikken for musikk, TV og film.

- Ved denne historiske milepælen ønsker vi å takke musikkelskere overalt for å gjøre iPod til en fantastisk suksess, sier Apples overhode Steve Jobs i en pressemelding.

Musikkelskere i alle aldere
iPod ble først populær blant ungdom, men har senere blitt populær av andre som er glade i musikk. Ifølge Sydney Morning Herald, har til og med 4 prosent av alle over 99 år hørt på musikk via en iPod.

- iPod har hjulpet millioner av mennesker verden over til å gjenopplive sin lidenskap for musikk. Det er vi stolte over å ha vært med på, sier Jobs.

Også musikkbransjen har lovord å si om iPod, og definerer at den har vært med på å holde liv i kjærligheten til musikken.

- Uten iPod hadde digital musikk blitt definert av filer og mapper i stedet for sanger og album, sier den Grammy-vinnende artisten John Mayer. Selv om måten å høre på musikk har endret seg, har iPod klart å holde liv i følelsen av å være en musikkelsker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere