Gå til sidens hovedinnhold

100 millioner kroner til Munch-museet – før flytting

Byrådet vil gi Munch-museet en kraftig påplusning allerede før museet flyttes til Bjørvika.

TØYEN: Satsningen er i samsvar med Munch-forliket, som de borgerlige partiene inngikk med SV i våres. Der fikk de borgerlige partiene gjennomslag for å flytte Munch-museet, mot at det satses på en helhetlig områdesatsning på Tøyen.

Derfor vil byrådet nå gi økte bevilgninger til Munch-museet i åra fram mot flytting til Bjørvika.

LES OGSÅ: Åttebarnsmor kjemper mot narkolangere på Tøyen

Pusser opp for 40 millioner

– Oslo skal være en attraktive kulturby nasjonalt og internasjonalt. Derfor vil byrådet bruke 15 millioner årlig til å styrke blant annet formidlingen, konserveringen, sikkerheten og beredskapen i Munch-museet, og å forberede samlingen for flytting til nytt bygg, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V).

De 100 millionene skal fordeles på to områder. 15 millioner i året de neste fire åra vil gå til dagens drift, samt å forberede kunsten på flytting.

I tillegg får museet 40 millioner kroner til å rehabilitere dagens bygg.

– Vi må gjøre noe med det eksisterende bygget, og derfor setter vi av 40 millioner. Vi kaller det egentlig nødrehabilitering, sier Bjercke til dittOslo.no.

LES OGSÅ: Slik kan Tøyen senter bli

Satser på Tøyen

Områdesatsningen på Tøyen ligger også inne i byrådets forslag til budsjett. Blant annet skal kulturskolen på Tøyen styrkes, og det er lagt inn midler til prosjektering av badeland og vitensenter.

– Vi følger opp det vi ble enige om, sier Bjercke.

30. september skal det arrangeres et folkemøte i Bydel Gamle Oslo, der befolkningen kan komme med sine ønsker for Tøyen.

I tillegg til de vedtatte satsningsområdene som oppussing av Tøyen-senteret og området rundt t-banen, badeland og vitensenter, skal bydelen forvalte noen midler.

Disse ønsker de at bydelens befolkning skal være med å bestemme hva blir brukt til.

LEDER: «Tøyen – stedet politikerne glemte»

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen