RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 millioners avtale

Sist oppdatert:
Kongsberg Maritime har fått en storordre på styringssystemer til åtte gasstransportskip for flytende naturgass
Kongsberg Maritime har fått ordre på styringssystemer til åtte gasstransportskip for flytende naturgass (LNG =Liquefied Natural Gas). Det kommer frem i en melding.

Den totale verdien på ordrene er på 100 millioner kroner, og systemene skal leveres fra begynnelsen av 2006 og frem til slutten av 2007. Fartøyene skal bygges ved Samsung Heavy Industries og Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea for internasjonale redere, heter det i meldingen.

- Kongsberg Maritime fortsetter å lykkes med sin målrettede satsning på automasjons- og styringssystemer for gasstransportskip og følger med i utviklingen av nye prinsipper for transport av LNG. Disse fartøyene skal ha nye driftskonsepter, hvor fire skal bruke direkte
dieseldrevet fremdrift og fire skal bruke diesel-elektrisk fremdrift, i motsetning til tradisjonell kjele- og dampturbin-fremdrift, heter i meldingen.

Markedsdirektør Tor Erik Sørensen opplyser videre at Kongsberg er involvert i leveringer til i alt 67 LNG fartøy som er i ordre eller under bygging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere