RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 isolert på grunn av snøskredfare

ISOLERT: Rundt 1000 personer sitter isolert i Troms på grunn av fare for snøskred. Illustrasjonsfoto: Scanpix
ISOLERT: Rundt 1000 personer sitter isolert i Troms på grunn av fare for snøskred. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Sist oppdatert:
Minst sju veier stengt på grunn av ras.

Flere tettsteder i Troms er isolert som følge av stengte veier og betydelig snøskredfare i området. Rundt 1.000 mennesker er isolerte i Berg kommune, opplyser ordføreren.

Det gikk flere ras natt til lørdag, og frykt for enda flere ras har ført til at minst sju veier er stengt på Senja i Sør-Troms. Kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy er rammet, melder NRK.

Rundt 1.000 personer er isolerte i Berg kommune, opplyser ordfører Guttorm Nergård.

– Vi sitter her nedsnødd og innesnødd i jula. Satellittelefonene er plassert ut på Berg sykehjem på Skaland og på Strandheimen eldresenter i Senjahopen, som en beredskapsløsning dersom strømbrudd skulle slå ut det offentlige fast- og mobiltelefonnettet, sier Nergård til NRK.

Også E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp i Finnmark er stengt som følge av rasfare.

Betydelig snøskredfare
Snøskredvarslingen
ved Norges vassdrags- og energidirektorat opprettholder varsel om stor snøskredfare på Senja gjennom hele helgen, mens skredfaren er stor også i Bardu lørdag. Søndag er det varslet betydelig snøskredfare i Bardu, en faregrad som også gjelder store deler av resten av fylket.

Stor snøskredfare – som merkes med rødt og tallet 4 – er det øverste nivået på snøskredfareskalaen. Betydelig er nest øverste nivå og merkes med oransje farge og tallet 3.

Snø blir regn
De polare lavtrykkene som har beveget seg innover Nord-Norge de siste dagene vil gi opptil stiv kuling en rekke steder, ifølge Meteorologisk institutt.

– En serie polare lavtrykk har rammet Troms, noe som har ført til store snøbyger på kort tid. Det er stor sannsynlighet for at det vil vedvare, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Matilda Hallerstig til NTB.

Søndag vil lavtrykkene bevege seg nordøstover, noe som vil føre til vind og snøbyger langs kysten.

– Nærmere nyttårsaften vil vinden dreie i sørvestlig retning, noe som trolig vil føre til plussgrader og mye regn. Det er en stor risiko for at det blir en våt nyttårsfeiring i nord, sier Hallerstig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere