1000 kriminelle vil ha denne

Foto: PRESSENS BILD (SCANPIX)

Over 1000 kriminelle higer etter å få en slik en rundt beina.

24.06.09 22:04

Ifølge Justisdepartementet er interessen stor for Regjeringens prøveprosjekt med straffegjennomføring med elektronisk kontroll.

De opplyser at over 1.000 personer allerede har søkt om å gjennomføre straffen i eget hjem med fotlenke.

– For domfelte som har sonet en lengre fengselsstraff kan overføring til elektronisk fotlenke gi en god progresjon mot en normalisert tilværelse, med jobb, utdanning og kontakt med familie og venner. Dette er en human straffegjennomføringsform som virker. Ordningen gir god kontroll og tett, faglig oppfølging av domfelte. Vi har stor tro på at dette vil bidra til å redusere tilbakefall til ny kriminalitet, noe som kommer både den domfelte og samfunnet til gode, sier justisminister Knut Storberget.

Det var 1. september 2008 at regjeringen innførte et toårig prøveprosjekt med straffegjennomføring med elektronisk kontroll i seks fylker.

Kriminalomsorgen har per 19. juni 2009 mottatt 1133 søknader om straffegjennomføring med elektronisk kontroll på landsbasis.

– Omtrent halvparten har blitt innvilget og 397 domfelte har gjennomført fengselsstraffen med fotlenke så langt. Kun 16 domfelte har blitt overført fengsel etter brudd på reglene for gjennomføringen, de fleste tilfellene dreier seg om bruk av alkohol, opplyser departementet.

I øyeblikket er det ca. 70 domfelte som gjennomfører straff med elektronisk kontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.