Ole Stangelands hund Tønes (1) ble skutt og drept på Hellestø-stranden i Rogaland søndag. Hundeeieren sto kun få meter unna da hunden hans ble skutt med to hagleskudd. Ifølge gårdbruker Egil Hellestø skal valpen ha jaget sau i området.

Vel ett døgn etter at saken ble omtalt i Rogalands Avis, samlet rundt 1000 mennesker seg for å ta farvel med border collien torsdag kveld.

Ifølge lokalavisen samlet folk og hunder seg nede på stranden og tente lys for den døde hunden, ikke langt i fra der hvor den ble skutt.

LES OGSÅ: Hunden Tønes skutt og drept med to hagleskudd

Overveldet

- Jeg vil takke alle som har møtt fram for støtten. Tusen takk for at dere har kommet, sa Ole Stangeland til de frammøtte.

Hundeeieren sier til Nettavisen at han håper dette kan være en vekker.

- Jeg er overveldet og fantastisk takknemlig at så mange har engasjert seg og at så mange kom for å vise medfølelse. Jeg håper at markeringen vil gjøre at folk tenker seg om to ganger før de gjør noe sånt igjen, sier han.

Stangeland er overveldet over oppmerksomheten han har fått fra hele landet.

- Det har ringt fra både organisasjoner og privatpersoner, både fra Bergen, Oslo, Trondheim, Tromsø, fra over alt, og det har kommet inn meldinger på sosiale medier og på telefonen, sier han.

- Klart signal
Magnus Winther, leder i Hundehjelpen i Rogaland, er en av initiativtakerne til minnemarkeringen. Han er målløs over oppmøtet.

- Jeg har fortsatt ikke kommet ned på jorden. Det er rett og slett fantastisk. e at vi rett og slett ikke finner oss i det, sier Winther til Nettavisen.

Det var mange tårevåte øyne under markeringen.

Har anmeldt forholdet

Stangeland har han anmeldt gårdeieren til politiet. Gårdeieren på sin side bekrefter at han har anmeldt Stangeland for skadeverk på husdyr der han krever 3000 kroner for den døde sauen.

Hundeeieren ber folk som kan ha observert noe omkring hendelsen om å melde seg.

Nettavisen har torsdag kveld forsøkt å få en kommentar fra gårdeieren som skjøt hunden, uten å lykkes.