Gå til sidens hovedinnhold

10.000 hordalendinger i faresonen

Har du fortsatt ikke røde oblater på bilen, risikerer du nå at skiltene klippes. 10.000 hordalendinger er i faresonen.

I dag går fristen ut for å sette årets oblater på bilskiltene. Kontrollørene kan nå klippe skiltene uten å kontrollsjekke i registrene til Statens vegvesen og Tollvesenet.

- Jakten intensiveres de neste dagene, bekrefter kontorsjef Arne B. Nilsen i Bergen regiontollsted til ibergen.no.

Tollvesenets kontrollører har i løpet av sommeren skrudd skiltene av rundt 100 biler her i fylket. Det er imidlertid i dag storoffensiven mot unnasluntrerne starter, opplyser Nilsen.

10.000 skylder penger
Ifølge Tollvesenet i Bergen ble det sendt ut rundt 260.000 krav om årsavgift til bileiere i Hordaland. Da betalingsfristen gikk ut 15. mars, hadde rundt 20.000 bileiere unnlatt å betale. Halvparten av dem gjorde opp for seg etter å ha mottatt purring, men fortsatt er det rundt 10.000 som ikke har betalt. Disse har fått tilsendt «vedtak om avskilting», og går nå en usikker tid i møte.

- Når det går mot teppefall 15. august, vil vi plassere oss i veien. Jakten på biler uten røde oblater vil intensiveres, sier Nilsen.

Selv om kontrollørene ikke lenger sjekke i veidirektoratets registre før de klipper skiltene på biler uten oblater, er det fortsatt håp for deg som har betalt, men fortsatt har oblatene liggende i hanskerommet eller hjemme på kjøleskapet.

- Vi i Tollvesenet har normalt lagt oss på en linje at vi sjekker opp i Autosys (Veidirektoratets register, red. anm) før vi tar skiltene. Vi prøver i størst mulig grad å sjekke først, sier Nilsen.

Hva nå?
Blir du stoppet uten oblat, og de manglende røde klistremerkene skyldes at du ikke har betalt årsavgiften, kan du ordne det på stedet ved å betale årsavgift og tilleggsavgift, til sammen 3065 kroner. Skyldes manglende oblater andre mangler, blir skiltene klippet.

- For å få tilbake skiltene, må du ordne opp i de forholdene som gjør at du ikke har fått oblat. Deretter må du oppsøke trafikkstasjonen, og ta med kvittering og dokumentasjon på at ting er i orden. Du får da tilbake skiltene - mot et gebyr, sier Nilsen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett