RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100.000 evakuert fra flom i Canada

Sist oppdatert:
Ottawa (NTB-AFP-Reuters): Flom og oversvømmelser har tvunget tusenvis av mennesker til å forlate sentrum av Canadas oljehovedstad Calgary og andre byer i nærheten.

Skoler ble stengt, og militæret satte inn to helikoptre og hundrevis av soldater for å evakuere 24 nabolag. Kraftige regnbyger har ført til oversvømmelser ved flere elver vest i Canada. I alt er om lag 100.000 mennesker evakuert fra byen, som har 1,1 million innbyggere. Hele sentrum skulle fredag tømmes for folk.

Selv om evakueringen skjedde svært raskt, både i biler, båter og helikoptre, er det ikke meldt om personskader. Det mener Calgarys ordfører Naheed Nenshi er et rent «mirakel».

- I går kveld så jeg elven renne raskere og høyere enn jeg har sett i hele mitt liv, sa Nenshi på en pressekonferanse fredag.

Han har selv oppfordret innbyggerne om å pakke raskt og komme seg unna. Det vil trolig ta noen dager før de kan vende hjem igjen. Også politiet er satt inn for å patruljere gatene og rope evakueringsordre over høyttalere.

Over 100 millimeter nedbør har falt i områder sør i delstaten Alberta de to siste dagene. Vannmassene har allerede tatt med seg biler og ødelagt hus i Calgarys nabobyer. Ti lokalsamfunn i provinsen Alberta har erklært unntakstilstand, i tillegg til at jordskred har ført til stenging av en hovedvei. Det har igjen ført til at fjellbyen Banff er isolert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere