RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100.000 mintes flyulykkeofrene

Foto: STR (REUTERS)
Sist oppdatert:
Polakkene mintes president Lech Kaczynski og de 95 andre som omkom i flyulykken i Smolensk.

Titusentalls polakker møtte lørdag fram da det ble holdt minnestund for president Lech Kaczynski og de 95 andre som omkom i flyulykken i Smolensk for en uke siden, melder NTB.

Et alter med et stort hvitt kors var satt opp på Pilsudski-plassen i hovedstaden Warszawa, og det ble avholdt en fire timer lang minnestund til ære for de 96 ofrene for flyulykken.

Landets presidentpar og en rekke andre prominente personer mistet livet i en flyulykke i Smolensk i Russland lørdag for en uke siden. Den offisielle begravelsen av presidentparet finner sted søndag.

Les: - Hadde ikke nok drivstoff til å snu

- Vi har ikke stått alene
Flagget til fagbevegelsen «Solidaritet» kunne skimtes flere steder. Kaczynski sluttet seg til Solidaritet da Polen var under kommuniststyre. Bevegelsen var sentral da kommunistene mistet makten i landet i 1989, melder NTB.

Polens midlertidige leder, Bronislaw Komorowski, holdt tale til menneskemengden som viftet med polske flagg og holdt fram bilder av den avdøde presidenten.

- I denne vanskelige tiden har vi ikke stått alene. Vi er takknemlige overfor Russland og landets innbyggere som umiddelbart viste medfølelse med Polen og det polske folk, sa Komorowski.

Kong Harald avlyser Polen-reise
Kong Harald er en av mange utenlandske statsledere som skulle være tilstede i begravelsen søndag.

Les også: Kongen til begravelse i Polen

Lørdag kveld ble det klart at kongen avlyser sin planlagte Polen-reise som følge av problemene i flytrafikken i Norge og Europa. Det opplyser slottet i en pressemelding.

Kong Harald, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit deltok tirsdag kveld i en sørgemesse i Trefoldighetskirken i Oslo.

Les også: Kongefamilien på dødsmesse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere