Akershus universitetssykehus (Ahus) melder om et nytt koronadødsfall, det sjette på litt over en uke, skriver Romerikes Blad mandag. Så langt i pandemien har Ahus rapportert om 83 døde koronapasienter.

- Vi bekrefter at det har vært et nytt dødsfall ved sykehuset. Det skjedde torsdag i forrige uke, sier kommunikasjonsrådgiver Jan-Erik Vestnes til avisa. Sykehuset går ikke ut med opplysninger om alder og kjønn.

Har 28 covid-pasienter

Ahus har mandag totalt 28 innlagte koronapasienter på Nordbyhagen i Lørenskog og seks på avdelingen i Kongsvinger, tilsammen 34.

Av disse ligger 11 covid-pasienter på intensiven, mens seks får invasiv respiratorbehandling.

1002 koronadødsfall nasjonalt

Det første registrerte koronadødsfallet i Norge kom 12. mars i fjor. Siden den gang har over 1000 koronasmittede personer mistet livet, enten med eller av viruset.

Ifølge Folkehelseinstituttet mandag har tallet nå steget til 1002. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

- Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.

Hun minner om at pandemien ikke er over, og at dette viser viktigheten av at alle bidrar til å få ned smitten og hindre alvorlig sykdom.

Les også: Nye koronaprotester i flere land i Europa - her våknet de til full lockdown

- Hver og en kan bidra

– Hver og en kan bidra med å ta vaksinen, følge smittevernrådene og holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier Kjerkol.

– Vaksinen gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt for de eldste. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren. Det er derfor svært viktig at eldre over 65 år nå får oppfriskningsdose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer kommune til å prioritere dette, sier helseministeren.

Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1470 koronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.055 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.667.