RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

103 dagers sommerferie

Med dagens trontaledebatt er sommerferien omsider ferdig for vår nasjonalforsamling. Ikke mindre enn 103 dagers ferie bevilget de seg i år.

Det er all grunn for våre 165 øverste folkevalgte å legge seg på hjertet formaningen fra Kong Harald ved åpningen av det 148. Storting: " Evne og vilje til fornyelse og omstilling er avgjørende for å nå målene om økt verdiskaping og videreutvikling av velferdsgodene," sa kongen.

Da hadde Stortinget vært fra hverandre siden 20. juni.

Når de i dag går løs på trontaledebatten, er de innhentet av den harde virkeligheten. Og den består av travle sesjoner, lange nattmøter og utsatte saker. Allerede dagens trontaledebatt er ventet å vare til langt på kveld.

Hvorfor er det ingen evne og vilje til å organisere seg annerledes, kan man lure på. Evne og vilje til fornyelse og omstilling er det i hvert fall ikke.

Derimot er det stor vilje til å øke kostnadene til Stortingets drift. I år runder prislappen 737 millioner, noe som er en tredel høyere enn for to år siden. Pengene går til et stadig større byråkrati rundt politikerne.

Tiden er overmoden til å reorganisere virksomheten.

103 dagers sommerferie hører ingen steder hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere