103 dagers sommerferie

Med dagens trontaledebatt er sommerferien omsider ferdig for vår nasjonalforsamling. Ikke mindre enn 103 dagers ferie bevilget de seg i år.

Det er all grunn for våre 165 øverste folkevalgte å legge seg på hjertet formaningen fra Kong Harald ved åpningen av det 148. Storting: " Evne og vilje til fornyelse og omstilling er avgjørende for å nå målene om økt verdiskaping og videreutvikling av velferdsgodene," sa kongen.

Da hadde Stortinget vært fra hverandre siden 20. juni.

Når de i dag går løs på trontaledebatten, er de innhentet av den harde virkeligheten. Og den består av travle sesjoner, lange nattmøter og utsatte saker. Allerede dagens trontaledebatt er ventet å vare til langt på kveld.

Hvorfor er det ingen evne og vilje til å organisere seg annerledes, kan man lure på. Evne og vilje til fornyelse og omstilling er det i hvert fall ikke.

Derimot er det stor vilje til å øke kostnadene til Stortingets drift. I år runder prislappen 737 millioner, noe som er en tredel høyere enn for to år siden. Pengene går til et stadig større byråkrati rundt politikerne.

Tiden er overmoden til å reorganisere virksomheten.

103 dagers sommerferie hører ingen steder hjemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.