Gå til sidens hovedinnhold

104 søkere avslo barnehageplass

104 søkere takket nei til barnehageplass i Fryd barnehage på Sophies Minde. Jeg stiller meg undrende til om behovet for barnehageplass er helt reelt når så mange takker nei, sier leder i St. Hanshaugen bydelsutvalg, Rune Aale-Hansen.

ST. HANSHAUGEN: Bydelen St. Hanshaugen hadde til barnehagestart i høst 158 søkere. Av disse takket 104 søkere nei til plass i Fryd barnehage, en midlertidig barnehage i Trondheimsveien. Denne barnehagen har plass til 81 barn, men står fortsatt med ni plasser ledig.
Aale-Hansen er usikker på hva som ligger bak det store antallet søkere som takket nei, men har fått antydninger om at barnehagen ligger for langt unna. Dessuten tror han foreldre kan ha blitt skremt etter kritikken om at barnehagen er en midlertidig løsning og for stor.
Det viser seg derimot at både ansatte og foreldre er kjempefornøyde, forteller Aale-Hansen.
De siste ni plassene ble utlyst i forrige uke, og bydelen venter spent på om de vil bli brukt, ifølge Sven Bue Berger, avdelingssjef i bestilleravdelingen i Bydel St. Hanshaugen
Fortsatt på venteliste
Hva slags ordninger de 104 søkerne som takket nei, benytter seg av i dag er uvisst, men de står fortsatt på søkerlisten. Aale-Hansen antar at de har skaffet dagmamma eller benytter seg av kontantstøtteordningen, og uttrykker at han syns det er synd med så stort avslag.
Jeg må jo si at jeg undrer meg litt! Uansett kjører vi nå for fullt for å nå 100 prosent dekning innen 2006, med barnehager innenfor egen bydelsgrense. I dag er det bare 20 barn som fortsatt ikke har fått noe som helst tilbud om plass, et tall som viser at vi nesten er i mål med full dekning, fortsetter Aale-Hansen.
Skal ikke sove
Innen utgangen av neste år skal permanente barnehager ta over for den midlertidige barnehagen Fryd. En barnehage i Schwensens gate 9 skal dekke 70-80 plasser. Overlegeboligen i Pilestredet park skal dekke 30-40 plasser, pluss at det skal bli barnehager i fløyer på Møllergata og Marienlyst skole.
Vi skal fortsette å jobbe med barnehagetilbudet aktivt og ikke lene oss tilbake av disse tallene. Vi lurer på hvor mange av de 104 søkerne som vil takke ja til plass når de permanente barnehagene kommer på plass. Vi regner med at det blir flere, og skal følge utviklingen fra måned til måned. Det fødes fortsatt mange barn, og etterspørslen øker, så prosjektene skal uansett fullføres, avslutter Aale-Hansen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?