*Nettavisen* Nyheter.

106 askefaste torsdag morgen

Foto: PRIVAT (Avisa Nordland)

Charterturen til Wien fra Bodø ble kansellert for disse turistene torsdag morgen.

26.05.11 10:38

Det var torsdag morgen at reisebyrået Via Travel fikk beskjed om at flymaskinen til det polske selskapet LOT fortsatt sto i Polen, skriver Avisa Nordland.

Avgangen for de 107 passasjerene fra Bodø til Wien, som skulle tilbringe weekenden i Østerrike, skulle vært klokken 10.00.

Iherdig
- Den er kansellert. LOT begrunner det med at de ikke har tillatelse å fly i askeområder hvor det er såkalt grå sone, forklarer Greta Paulsen, byråleder i Via Travel til an.no.

På Bodø lufthavn sitter 106 reisende og avventer situasjonen.

Via Travel jobber med alternativer.

- Vi jobber iherdig med å finne ei løsning og den må vi få på plass fort. I verste fall blir hele turen kansellert, sier Paulsen som setter en tidsfrist med å finne en annen flymaskin til rundt klokken 12.00.

Prosedyrer
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, opplyser at SAS sine flyginger går som normalt torsdag. Ifølge ham er askekonsentrasjonen ganske lav, selv om det er rester av aske igjen fra Helgeland og nordover.

- Vi har lov å fly i grå sone, mens andre ikke har. Det har med prosedyrer å gjøre, sier informasjonssjefen til an.no.

Også Norwegian og Widerøe omfattes av samme prosedyrer som SAS, mens LOT må forholde seg til prosedyrene til det polske luftfartstilsynet.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.