RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11 fakta om flørting

Sist oppdatert:
Visste du at menn liker å vise frem mobilen når de flørter? Eller at kvinner oftest starter flørtingen? Her er fakta om flørting.

(Side2): De aller fleste flørter innimellom. Her er noen ting du kanskje ikke visste om flørting:

Flørting er sunt
Du har faktisk godt av å flørte litt. Studier har vist at folk som flørter har flere hvite blodceller enn de som ikke flørter. Hvite blodceller forbedrer immunforsvaret og holder deg sunn, skriver HappenMagazine.com.

Mange metoder
Det er ikke bare øyekontakt og et søtt smil som er tegn på flørting. Faktisk fins det 52 ulike flørtesignaler! Og det aller vanligste er å leke med håret.

Flørting hele døgnet
Det er ikke bare på utestedene lørdag kveld flørting finner sted. Det flørtes nemlig hele døgnet – også i morgentimene. Hele 62 prosent av bilsjåførene fortalte i en amerikansk studie at de har flørtet med noen i et annet kjøretøy på veien. Og 31 prosent av disse hevder at flørtingen endte med et stevnemøte.

Misforståelser
Hvis en kvinne smiler pent til en mann, kan det like gjerne være en høflig gest som flørting. Det er det imidlertid ikke alle menn som forstår. Forskning har vist at menn ofte tror at en vennlig hilsen er flørting.

Nettflørting
Flørting trenger ikke lenger foregå ansikt til ansikt. Hele 40 prosent av alle som leter etter kjærligheten på internett, sier at de synes det er lett å flørte med noen gjennom datamaskinen.

Mobilflørting
Det er ikke bare nettet som har lært oss nye flørtemetoder. Mange av oss flørter også med mobilen. En undersøkelse laget av Norsk Statistikk for Telenor viser at åtte av ti nordmenn har flørtet med mobilen. Det er 76 prosent som har flørtet via SMS, 20 prosent via MMS og én av tre har sendt tekstmelding med erotisk innhold, skriver Dagbladet.no.

Flørter med mobil
Noen ser ut til å ha misforstått begrepet ”mobilflørting”. Mange menn tror nemlig at det er attraktivt å vise frem mobilen sin til kvinner, skriver Haugesunds Avis. Og jo mer avansert mobilen er, jo mer tror de kvinnene tiltrekkes.

Likesinnede
Undersøkelser viser at vi foretrekker å flørte med folk som har samme bakgrunn som oss selv. Vi liker dessuten å flørte med folk som er omtrent like pene som oss selv, skriver Lommelegen.no.

Utålmodige
Ifølge boken «Dating på norsk» mener fire av fem norske kvinner at menn ikke er flinke nok til å ta initiativ. Samtidig sier 96 prosent av mennene at de gjerne skulle bli bedt med ut av en kvinne.

Jentene starter
Trodde du det var guttene som startet de fleste flørter? Det er feil. To av tre flørter startes av kvinner. Men de gjør det så diskret at mennene tror det er de som begynner, skriver Mozon.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere