*Nettavisen* Nyheter.

1,1 millioner slappet av med sakte-TV i julen

Bodø (NTB): Godt over en million TV-seere slo følge med toget et stykke av veien mot Bodø da NRK sendte Nordlandsbanen minutt for minutt i romjulen.

Dermed gjentok statskanalen suksessen de har hatt med Bergensbanen og Hurtigruten tidligere. Riktignok var romjulens polarsirkelkryssende togtur ikke en direktesending, men et redigert opptak.

Likevel har ikke en eneste centimeter av den 730 kilometer lange turen blitt borte i klippen. I stedet er det fire togturer - én for hver årstid - som er sydd sammen til ett sammenhengende program der vinter, vår, sommer og høst avløser hverandre underveis.

- Det var en heftig redigeringsjobb. Fire opptak skulle samkjøres, og alle overganger måtte justeres, sier Rune Møklebust. Programsjefen i NRK Hordaland har vært med på alle «minutt for minutt»-produksjonene, og han tror publikum setter pris på denne langsomme TV-formen.

- Det er fantastisk at 1,1 millioner var innom TV-toget. Og det er imponerende at så mange som 156.000 i snitt var med på hele turen, sier Møklebust, som innrømmer at han var ganske sliten da toget rullet inn på Bodø stasjon etter nesten ti timers skinnelangs reise. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag