Gå til sidens hovedinnhold

11 omkom da luftballong styrtet

- En nasjonal tragedie, sier politiet.

Sørgende familiemedlemmer og venner la ned blomster utenfor politisperringene ved Carteton etter den tragiske ulykken.

Ringte rundt til slektninger
To sykepleiere fra Auckland på stedet forteller til avisa New Zealand Herald om opprivende scener ved ulykkesstedet. Det var familie av de drepte som ringte rundt til sine slektninger etter ulykken med beskjeden: «Kom hit med en gang, vi trenger dere! Mamma og pappa har vært i en ballongulykke. Den begynte å brenne og de er døde».

Pilot og ti passasjerer omkom
I alt elleve personer omkom da en varmluftsballong eksploderte og styrtet lørdag morgen lokal tid, melder nettavisa Stuff News. De omkomne er en erfaren pilot og fem par som var passasjerer.

Ulykken skjedde nær Carterton, 90 kilometer nord for hovedstaden Wellington.

Traff kraftlinje
Ifølge politiet var piloten om bord i varmluftsballongen i ferd med å forberede landing etter en 45 minutters flytur. Ballongen traff en kraftlinje. Det skal ha utløst gnister som antente kurven med de elleve om bord.

Hoppet fra kurven
To om bord skal ha hoppet fra kurven på dette tidspunktet, opplyser innsatsleder Brent Register til nettavisa.

Ballongen gikk deretter raskt til værs igjen, den tok fyr og styrtet i en innhegning ved Somerset Road, like ved motorveien State Highway 2.

Krevende identifisering
- Vi holder fortsatt på med identifiseringsarbeidet og varslingen av pårørende, og dette vil ta noe tid, sier Register. Han sier ulykken er en nasjonal tragedie og forsikrer at politiet vil gjennomføre en grundig etterforskning.

Se video med oversiktsbilder fra ulykkesstedet fra One News lastet opp på YouTubeunder.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken