GREFSEN/HELSFYR: Undervisningsbygg signerte en samspillkontrakt med Peab fredag 24. juni til en verdi av 117,7 millioner kroner. Gamle Grefsen videregående skole skal rehabiliteres og bygges om til ny ungdomsskole. Kontrakten undertegnes av Undervisningsbyggs administrerende direktør Rigmor Hansen og administrerende direktør i Peab, Petter Moe.

LES BAKGRUNN: Ja til Grefsen som ungdomsskole

– Skoleanlegget består i dag av flere bygninger som ble ført opp i løpet av 1900-tallet og fire av fem bygg er verneverdige. Peab skal rehabilitere og modernisere de gamle byggene og oppføre et nytt tilbygg (der paviljongene står i dag, red.anm.). Det skal også etableres energibrønner for miljøvennlig oppvarming. Samspillkontrakten skal sikre godt samarbeid på et tidlig tidspunkt i byggeprosjektet. Dette vil redusere risikoen for uforutsette problemer underveis, sier Hansen.

– Byggestart er satt til midten av august 2011 og skolen skal etter planen stå ferdig til skolestart 2013. Peab er godt tilfreds med denne kontrakten hvor både verneverdige bygg skal rehabiliteres og nytt bygg med passivhusstandard skal oppføres. Vi har god erfaring med skolebygg og har blant annet bygget Bjørnholt videregående som sto ferdig i 2007, sier adm. direktør Petter Moe i Peab.

Grefsen vgs. relokaliseres sammen med Sandaker vgs. til Nydalen. Nydalen vgs. åpner til skolestart 2011.


LES OGSÅ:

«Alle» vil til Nydalen

Snudde trenden på grefsen videregående