*Nettavisen* Nyheter.

118 journalister ble drept på jobb i 2014

Stadig flere journalister blir drept på jobb, viser statistikken. Denne journalisten slapp med skrekken etter å ha blitt utsatt for tåregass fra israelske styrker under dekningen av en demonstrasjon i Betlehem. Foto: Mussa Issa Qawasma / Reuters (NTB Scanpix)

118 journalister ble drept på jobb i året som gikk, mens ytterligere 17 ble ofre for ulykker og naturkatastrofer mens de var ute på oppdrag.

31.12.14 06:19

Det viser statistikken fra International Federation of Journalists (IFJ), som representerer 600.000 journalister i 134 land, blant dem medlemmer av Norsk Journalistlag.

I 2013 ble 105 journalister drept i målrettede angrep, bombeangrep og skuddvekslinger, og situasjonen for pressefolk er siden blitt enda farligere mange steder.

Aller farligst er det ifølge statistikken i Pakistan, der 14 journalister ble drept på jobb i året som gikk.

I det borgerkrigsherjede Syria ble tolv journalister drept på jobb, mens det ble drept ni journalister både i Afghanistan og Palestina.

Det ble drept åtte journalister i Irak i året som gikk, og like mange ble drept i Ukraina, viser statistikken fra IFJ, som mener myndighetene i mange land må gjøre mer for å beskytte journalister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.