RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11.renteheving i sikte

Sist oppdatert:
Mens det forventes lite nytt og enda mindre spenning fra Norges Bank så er det duket for spennende diskusjoner og renteheving i USA. Les mer om hva som forventes av Alan Greenspan i dag
I kveld norsk tid bestemmer den amerikanske sentralbanken seg for hva de skal gjøre med renten, men det er nærmest full konsensus i markedet om at det går mot renteoppgang for 11. gang på rad.

Dette står i kontrast til forventningene til morgendagens rentemøte i Norges Bank, der det forventes at renten blir holdt uendret.

I USA har det blitt spekulert i at stormen Katrina, som førte til enorme ødeleggelser i sørstatene, ville utsette videre rentehevinger fra FED. Ifølge Reuters venter 18 av 22 investeringsbanker på nettopp renteheving – og at Greenspan & Co. vil stramme rentereimen.

En av hovedårsakene til dette synet er inflasjonen, som sentralbanken er livredd skal få utvikle seg. Til nå er det liten frykt for dette, men kraftig oppgang i energiprisene vil måtte skyves over på forbrukere før eller siden.

Dessuten vil enorme overføringer fra de føderale myndigheter til gjenoppbygging av de stormherjede områdene kunne produsere inflasjon, sier flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere