RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 drept i helikopterangrep

I BAKKEN: Svart røyk stiger opp fra stedet hvor det ukrainske helikopteret styrtet etter angivelig å ha blitt truffet av en rakett. 12 personer omkom ifølge ukrainske talspersoner i angrepet.
I BAKKEN: Svart røyk stiger opp fra stedet hvor det ukrainske helikopteret styrtet etter angivelig å ha blitt truffet av en rakett. 12 personer omkom ifølge ukrainske talspersoner i angrepet. Foto: Alexander Zemlianichenko (AP/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Et ukrainsk militærhelikopter er skutt ned i Slovjansk av prorussiske opprørere.

Ifølge BBC News skal helikopteret ha blitt angrepet etter at det hadde sluppet av flere soldater på en militærbase.

En av de 12 omkomne skal være en general fra den ukrainske hæren.

Ukrainas fungerende president, Oleksandr Turchynov, kunngjorde overfor nasjonalforsamlingen i Kiev torsdag at helikopteret ble utsatt for et rakettangrep.

Slovjansk har de siste ukene vært åsted for flere kraftige sammenstøt mellom ukrainske regjeringsstyrker og prorussiske opprørere.

Kraftige angrep
Det meldes nå om kraftige angrep i byene Slavjansk og Kramatorsk, melder Russia Today og flere andre internasjonale nyhetsbyråer. Ukrainske regjeringsstyrker er nå i gang med en kraftig motoffensiv mot de prorussiske opprørene som har fått fotfeste i områdene.

Mislykket flyplassangrep
Mandag forsøkte opprørerne å overta kontrollen over flyplassen i Donetsk. ifølge talspersoner for opprørerne skal de ha mistet minst 100 mann i angrepet som ble slått hardt ned på av ukrainske soldater.

- Skal tas hardt
Ukrainas nyvalgte president Petro Poroshenko har tidligere uttalt at han vi slå hardt ned på prorussiske aktivister. Han har gått ganske hardt ut med betegnelser av dem som «banditter» og «mordere».


Lover å løslate observatører
Uroen i de to russisktalende regionene Luhansk og Donetsk har til nå krevd rundt 200 liv. I tillegg er journalister og folk fra Vesten bortført av separatister som beskylder dem for å være spioner.

En separatistleder i byen Slavjansk lovet torsdag å løslate fire observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

- Vi tok dem til fange. Nå vil vi finne ut hvem de er, hvor de skulle og hvorfor, og så vil vi løslate dem, sa Vjatsjeslav Ponomarjov til nyhetsbyrået Interfax.

Observatørene kommer fra Danmark, Sveits, Estland og Tyrkia. De ble meldt savnet i nærheten av en veisperring utenfor byen Donetsk mandag.

Et par dager senere ble en gruppe på elleve observatører, blant dem en nordmann, meldt savnet i samme område. OSSE opplyste imidlertid etter kort tid at organisasjonen hadde gjenopprettet kontakten med denne gruppen.

Væpnede prorussiske menn ved en veisperring i utkanten av Slavjansk øst i Ukraina.


Et ukrainsk jagerfly sveiper over området hvor et ukrainsk militærhelikopter torsdag ble utsatt for et rakettangrep av prorusssiske opprørere. 14 personer, blant annet en ukrainsk general, omkom i angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere