*Nettavisen* Nyheter.

12 fly på vingene onsdag for å finne MH370

Det australske luftforsvaret deltar aktivt i søket etter det savnede passjerflyet MH370. Foto: Leading Seaman Justin Brown (Afp)

Letingen etter det savnede passasjerflyet fra Malaysia Airlines er gjenopptatt, etter å ha vært innstilt i ett døgn som følge av dårlig vær.

26.03.14 03:00

Tolv fly går på vingene i løpet av onsdagen for å gjenoppta letingen etter vrakrester i Indiahavet, der flyet ifølge flyselskapet etter alt å dømme styrtet for 18 dager siden.

Kraftig vind, regn og høye bølger gjorde at både fly og skip måtte innstille letingen mandag kveld.

Seks kinesiske skip er også på vei til området der det antas at flyet styrtet, i et forsøk på å finne det som fra lufta har sett ut som vrakrester.

Leteområdet er imidlertid enormt, men Australias statsminister Tony Abbott understreker at søket vil fortsette til alt håp om å finne vrakrester er ute.

– Vi skal fortsette å lete, for vi skylder folk å gjøre alt for å løse dette puslespillet. Det kan ikke fortsette i uendelighet, men vi kommer ikke til å gi opp dette med lett hjerte, sier han.

Onsdagens søk foregår i tre områder som til sammen dekker 80.000 kvadratkilometer sør i Indiahavet, opplyser den australske hovedredningssentralen.

Foruten Australia og Kina deltar også New Zealand, Japan, USA og Sør-Korea i den store leteoperasjonen.

Den amerikanske marinen har blant annet sendt et skip som har spesialutstyr for å finne flyets ferdskriver og taleregistrator, og de skal også bistå med en ubemannet ubåt. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag