Gå til sidens hovedinnhold

12 folkefester på fire dager

– Dette er årets største happening!

Bandwagon

OSLO: Ordene over tilhører daglig leder John Eivind Meland i Mentometer. Byrået representerer noen av Norges største artister på booking og live management, og har tatt på seg den solide oppgaven å arrangere 12 folkefester gjennom to helger i september. Da gjennomføres nemlig delfinalene i Bandwagon.

– Dette er det klart største vi gjør i 2013, det er det ingen tvil om. Det kommer til å bli folkefester med profesjonelle scener som tar mellom 1.100-1.200 og 2.500 tilskuere. Her får de lokale artistene og bandene en helt unik mulighet til å vise seg fram, forteller Meland.

Hør oslobandene i Bandwagon og meld deg på her!

To helger, fire dager, 12 konserter

De 12 folkefestene skal gjøre unna i løpet av to hektiske helger i september.

– Det å arrangere én konsert er en stor jobb i seg selv, å avvikle 12 i løpet av fire dager er en formidabel en. Det blir altså tre konserter på samme tid – samtlige skal også streames på de forskjellige nettavisene, sier Ottar Schanke Eikum hos Mentometer.

For å få dette til sender de av gårde sine beste crew.

– Vi er veldig opptatt av at artistene som skal stå på scenene får skikkelig rammebetingelser. Det kommer til å bli 12 flotte konsertopplevelser, både for de som skal spille og for de som skal se og lytte, lover Ottar Schanke Eikum.

Del scenen med kjent artist

Et annet aspekt ved delfinalene er at de lokale musikkhåpene deler scenen med etablerte artister eller band under de 12 delfinalene. For Mentometer booker inn kjente navn som også skal opptre for å løfte arrangement ytterligere et hakk.

– Bandwagon er et veldig spennende konsept, og vi merker at det er stor interesse også blant de etablerte artistene når vi diskuterer dette. Det er mange positiver vibber der ute, sier Tone Innerdal hos Mentometer.

Og det kan Schanke Eikum bekrefte.

– Samtlige av de etablerte artistene jeg har snakket med om Bandwagon har vært positive til konseptet. Jeg har ikke fått en eneste negativ bemerkning, sier han.

Kunstnerisk leder Paal Ritter Schjerven på Popsenteret har tidligere sagt til dittOslo at han mener Bandwagon er en viktig arena for band som ligger litt i vannskorpa.

Bli oppdaget!

Meland understreker at managementbyrået ikke bare er interessert i det tekniske og arrangementmessige rundt delfinalene.

– Vi holder selvsagt øynene åpne for nye artister og band. Fjorårets finale holdt et veldig høyt nivå, og det er ingen grunn til å tro at årets Bandwagon kommer til å bli noe dårligere. Heller tvert om ettersom det er mange flere aviser med i år. Så ja, noen av deltakerne kan fort få en forespørsel fra oss, smiler Meland.

Bandwagon har rullet av gårde noen uker allerede, men først fra 1. mai er det mulig å høre og stemme på låtene som lokale musikere har lastet opp.

Hør oslobandene i Bandwagon og meld deg på her!

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud