RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 millioner til unge gründere

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
13 høyskolemiljøer får 12,5 millioner kroner for å satse på unge gründere.

- Dagens studenter er framtidens verdiskapere. Denne kompetansen må brukes til å skape arbeidsplasser, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Unge mennesker har ofte nyskapende forretningsideer, men de sliter med å sette ideene i verk. Gjennom denne satsingen hjelper vi fram ideer som sikrer verdiskaping i distrikter og byer over hele landet, sier kommunalministeren.

Ti prosjekter

Hun gleder seg over at så mange høyskolemiljøer har vist interesse for den nye ordningen.

- Vi ønsker at folk skal bo der de selv ønsker. Derfor må det skapes nye bedrifter og drives innovasjon i eksisterende bedrifter over hele landet, sier Sp-lederen.

Midlene til unge gründere administreres og fordeles via Innovasjon Norge. Det er første gang Innovasjon Norge søker samarbeid med universitetene og høgskolene med studenter som målgruppe. Ti prosjekter får glede av disse pengene.

Trenger nettverk

Mange studenter har gode forretningsideer, og har mye pågangsmot. De trenger hjelp i utvikling av sine ideer mens de fortsatt er studenter.

- Vi vet at tilgang til nettverk, det å være del av et kunnskapsmiljø, er viktig for at oppstartsbedrifter skal lykkes, sier Navarsete.

Hun lover at myndighetene nå skal samarbeide med utdanningsinstitusjoner for å åpne dører for studenter slik at det kan skapes gode bedrifter av gode ideer.

Høyskoler fra Finnmark i nord til Haugesund i vest har fått tildelt fra 2,9 millioner kroner til en halv million hver seg. Noen høyskoler har gått sammen om felles prosjekter.

Stor etterspørsel

Etterspørselen etter midler har vært stor. Gründerpub, idékonkurranser, veiledning av gründere og arbeid med innovasjonsprosjekter sammen med eksisterende næringsliv er noen av aktivitetene som skal settes i gang.

Flere høgskoler har også planer om å bygge støttetjenester der studentgründerne skal få tilbud om kontorplass, kurs, veiledning og kommer i et miljø med næringsliv, investorer og andre gründere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere