RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

12 minus og like blid

Sist oppdatert:
Helt frivillig sitter denne gjengen ute og venterpå a-ha i 14 timer.

(SIDE2:) A-ha holder i disse dager de aller siste konsertene sine noensinne - skal vi tro dem selv - og det har ført til et raid av utenlandske fans som har kommet til landet,

De fleste for å få med seg alle de fire konsertene i Oslo Spektrum.

Måtte skuffe fansen
I går, onsdag, stilte gruppen til boksignering av boken «The Swing of Things» på Tanum i Oslo. Det var så populært at mange fans rett og slett ikke slapp inn dørene. Men folk helt fra Brasil var like blide for det.

LES MER OG SE BILDER: a-ha måtte skuffe fansen

Torsdag bar det i gang med den andre av i alt fire konserter. Fansen, som har kommet fra hele verden, har ikke bare kunnet glede seg over god musikk, men de må også takle den kaldeste november og begynnelsen på desember på 119 år i Oslo.

Allerede før klokken sju var fansen møtt opp utenfor Oslo Spektrum torsdag. Dørene åpner først 18.30 i kveld, og bandet går på rundt 20.30.

Overlevelsesposer
De hadde rigget seg til med tykke vinterklær, orange overlevelsesposer og blanke isolasjonsmatter utenfor inngangen. Torsdag morgen i vintermørket var det fint lite som fortalte hva som skal skje senere på kvelden.

Hvorfor sitter dere her allerede nå?

Spørsmålet fra Nettavisen var utrolig teit for kvinne-gjengen.

- Det er konsert. De siste konsertene, svarer sveitsiske Monica og peker opp på tv-skjermen over inngangen der bildet av A-ha lyser opp denne mørke morgenen.

Kvinne-gjengen er blant de mange utenlandske fansene til A-ha som har fulgt bandets siste turné, og som nå er i Oslo for å oppleve de to avskjedskonsertene torsdag og fredag.

California og Sveits
For å være sikre på å få plass helt foran ved scenekanten har de rigget seg til torsdag morgen for å komme først inn når dørene åpner i kveld.

- Vi er fra Sveits, så vi er vant til kulde, men ikke denne kulden, fortalte Monica og venninnen Susanne. Ved siden av satt Stephanie fra California i USA. Hun var ikke så vant til kulden og satt krøket sammen inne i den orange plastikkposen og nynnet på en gammel A-ha låt.

- Vi skal gjøre dette i morgen tidlig også. Det er jo aller siste gang vi får se dem, sier Monica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere