Ett av de åtte nye smittetilfellene er importsmitte, fem er nærkontakter og to har ukjent eller usikker smittevei, opplyser Bergen kommune på sine nettsider.

Kommunen opplyser også at det har kommet melding om tolv nye tilfeller med mutert virus. Her er det snakk om åtte personer som har fått påvist den sørafrikanske varianten og fire med den britiske varianten.

Dermed har Bergen hatt 32 tilfeller med sørafrikansk virus og 27 med britisk.

– Bekymringsfullt

En av årsakene til at tallet på mutert virus er høyt er at det ikke er sekvensert noen prøver i helgen. Tolv tilfeller av mutert virus er dermed en oppsamling av tester fra personer som fikk påvist covid-19 før helgen.

– Det er uansett bekymringsfullt med så mange nye tilfeller med mutert virus. Tilfellene med det sørafrikanske viruset er knyttet til allerede kjente klynger, mens for to av tilfellene med britisk virus har vi ennå ikke funnet tilknytning til en kjent klynge, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

R-tallet

Ifølge Helse Bergen ble det registrert 20 tilfeller med mutert virus i deres område det siste døgnet.

Det såkalte R-tallet i Helse Bergen er nå beregnet til 0,9.

I uke 6 var det 166 personer som fikk påvist covid-19 smitte i Helse Bergens opptaksområde, inkludert fem tilfeller av importsmitte.

(©NTB)