RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

120 båtflyktninger reddet etter vanskelig redningsaksjon

Roma (NTB-AFP): Om lag 120 båtflyktninger er reddet på havet utenfor Sør-Italia etter en nesten ett døgn lang redningsaksjon.

Båten med flyktningene var i havsnød da den ble oppdaget søndag 70 nautiske mil utenfor kystbyen Crotone i Calabria-regionen. Men svært dårlig vær med sterk vind og over 7 meter høye bølger gjorde at kystvakten først måtte avbryte redningsaksjonen.

De høye bølgene gjorde at det var fare en ulykke dersom forsøket ble gjennomført, ifølge den italienske kystvakten. Først mandag ettermiddag lyktes det å få reddet alle båtflyktningene opp fra den 22 meter lange båten. De ble heist over i to kystvaktskip, som fraktet dem inn til land.

Italienske myndigheter skal ha blitt varslet om at båten var i havsnød av en egyptisk mann som var om bord og som ringte etter hjelp med en satellittelefon.

Ifølge italienske medier har det de siste dagene vært en ny bølge av båtflyktninger som forsøker å ta seg til Italia, til tross for at slike forsøk normalt er langt færre om vinteren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere